utorok 10. decembra 2013

Slovenský vianočník alebo veľký sprievodca slovenskými vianočnými darčekmi

Vianoce sú o dva týždne, inšpirácie nikdy nie je dosť, preto dnešný sprievodca vianočnými darčekmi bude plný tipov zo slovenských stránok ! Veľa z nich je handmade a vy viete ako ja zbožňujem handmade, v ľudskej hlave vymyslené, vlastnou bytosťou vyrobené krasotiny.
Tentokrát v šiestich prehľadných kategóriách, aby ste mali výber čo najjednoduchší a najpestrejší!

Ak sa vám niečo zapáči, niečo vás inšpiruje, niečo darujete alebo dostanete, napíšte mi, tieto zoznamy ma veľmi bavia a rada si vypočujem, že majú aj zmysel :)




DO 5 EUR

1. Táto krásna fotografia je od mojej šikovnej kamarátky Janky. Všetky jej výrobky nájdete na jej FB TU kde ju môžete priamo kontaktovať alebo TU. Janka je zlatíčko a nehryzie, objednávajte, kupujte!
2. Ak sa vám trasie ruka pri vytváraní očnej linky a nakoniec aj tak vyzeráte ako panda, jednoznačne odporúčam tento štetec, je to miláčik, nájdete ho TU.
3. Dokonalá ako z rozprávky pre všetky Karkulky, nájdete TU.
4. Tieto brošničky mi pripomínajú folklórne snehové vločky, najkrajšie sa budú vynímať na Štedrý deň a čakajú TU.
5. Čisto prírodná voňavá masážna kocka, ešte váhate? Nájdete ju TU.


DO 10 EUR

6. S ručne vyrábaným Mončičákom na hrudi! Kto z vás takého mal a kto si ho ešte pamätá? Tento krásavec sa skrýva TU.
7. Ak ste ešte neochutnali Reese's, neviete o čo prichádzate. Ak ste ešte neochutnali arašidové maslo, nevete o čo prichádzate. A neviete si predstaviť ako ja trpím, že som túto pochúťku ešte neochutnala! Nájdete TU (a nevravte, že to nie je skvelý darček!)
8. "Ty si taká divná, že teba by aj plech pod stromčekom potešil!" Áno! Kto sa ku mne pridá? Pre niekoho niet lepšieho darčeka ako pomôcka do kuchyne, túto tematickú nájdete TU.
9. Krásny ručne maľovaný pohárik z antikorovej ocele. Vyrobený za fair trade podmienok, v ponuke je veľa-preveľa farieb a nachádza sa TU.
10. To už som spomínala, že jedlo je skvelý darček, však? Malý tip keď nemáte nápad, čo darovať, nájdete TU.

DO 15 EUR

11. Tak povedzme si úprimne, denníkov a zápisníkov nikdy nie je dosť, tento nájdete TU, ale neodchádzajte zo stránky tak rýchlo, nájdete tam okrem iného naozaj skvelé a originálne knižky.
12. Eko pohárik Keep Cup zachraňuje planétu aj vaše kafíčko. Aspoň niekto. Nájdete TU.
13. Priznám sa, že tento domček na čajové vrecúška ma dostal, skvelý nápad, preč so škaredými papierovými krabičkami! Tohto modrého krásavca nájdete TU, v ponuke aj domčeky v iných kabátikoch. 
14. Lucy Hudec je krásna bytosť s ešte krajšími výrobkami, mňa dostali jej grafiky (ale mám od nej aj jednu mašľu na hlavu), pozrite TU a keď už budete pozerať, pozrite od Lucy všetko.
15. Popular poznáte pravdepodobne pre krásne kabelky, ktoré robia, ale v ponuke majú aj jeden "exkluzívny a originálny darček, ktorý ocení nielen vášnivá cestovateľka"! Saténovú masku na oči nájdete TU.

DO 20 EUR

16. Vianočný balíček troch slovenských románov pre ženy! Nehovorte, že nemáte v okolí slečnu, tetu, madam, babku, ktorej by ste ich mohli podarovať. Nájdete TU.
17. Zeleného jeleňa do každej domácnosti! Čaká na vás TU.
18. Kryt na mobil, napríklad s ružovými plameniakmi? Jasná voľba! Ružovoplameniačí kryt nájdete TU, ale v ponuke ich je oveľa viac.
19. Agatha Christie je môj miláčik, tento životopis som čítala a odporúčam minimálne všetkým jej fanúšikom. Anglickú verziu nájdete TU, v ponuke je, samozrejme, aj čeký preklad dostupný TU.
20. Milica je Lucké! Originálne tričká sú záchranou, keď neviete, čo dať pánovi na vašom zozname čakateľov na darček, toto tričko nájdete TU.
NAD 20 EUR

21. Kvalitná doska sa zíde do každej kuchyne, táto je navyše vyrobená z najkvalitnejších materiálov zo slovenského bukového dreva. A každý kuchynský nepodarok sa na nej zmení na chutnú lakocinku. Dosku hľadajte TU.
22. Mintovo-zelená peňaženka s mašličkami, to neviem ako sa mi sem dostalo… Krásna, však? Nájdete TU.
23. Tento tip určite neprehliadnite - textilné tenisky sú výsledkom charitatívnej spolupráce Novesty a neziskovej organizácie Pes v núdzi - z každého páru tenisiek poputuje príspevok vo výške 10 EUR práve združeniu Pes v núdzi. Tenisky TU, viac info TU.
24. Petra Hilbert napísala najkrajšiu knižku na svete a teraz si od nej môžete kúpiť tento krásny vankúšik s autorskou ilustráciou, nájdete ho TU.
25. Toto je moja srdcová kabelka. Od Ammyly. Kabelku už možno do Vianoc nestihnete, ale poukaz ešte darovať môžete. A do budúcnosti nájdete túto krásku TU.

NAD 50 EUR

26. Darujte svojim blízkym poukážku na hodinové fotenie u Lucky, dohodne sa s vami a nafotí podľa vašich predstáv! Poukážku nájdete TU (významný bonus: som súčasťou poukážky :D )
27. Krásnu dámsku blúzku od slovenskej značky Puojd nájdete TU (a pozrite aj ostatné krasotiny).
28. Nikkita má najkrajšie kabelky a práve mi puklo srdce, lebo krásny jeleň, ktorý bol TU, je už predaný! Nevadí, v ponuke sú stále aj iné krásky, aha TU
29. Aká skvelá je táto žiža búdka, ručne vyrobené svetielko pre malých aj veľkých? Najskvelejšia! Túto fešandu nájdete TU.
30. A nakoniec krásna dizajnová váza od Alvara Aalta, exkluzívny darček pre tých, čo naozaj poslúchali! Nájdete ju TU.

20 komentárov:

  1. Bashko, prosimte, nemohla bys ten popis psat primo pod ty obrazky? Jakou ze 5 eur a podto hned popis a tak, mne se to takto hrozne blbe cte. A taky by bylo supr to dat vetsi, protoze se mi to hrozne libi! Tu karkulku a tasku musim mit!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jop, spravím, čo je v mojich silách :) idem na to! :D

      Odstrániť
    2. Tak tvoje želanie je mi rozkazom! :))

      Odstrániť
    3. Tak jsem to sem prisla zkontrolovat a skvele, vse je dle mych predstav! :D

      Odstrániť
    4. Veď vravím, tvoje želanie je mi rozkazom! :D

      Odstrániť
  2. Nádhera, nádhera. Zbožňuju handmade dárky a strašně je obdivuju. Loni jsem dávala převážně handmade dárečky s fler.cz, které prostě ráda okoukuju vždycky a postupně si plním přání, je koupit. Většinou pro někoho, někdy i pro sebe. Letos bohužel finance ani čas nedovolují...Ale už se těším na další objednávky :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, veru som na tom podobne, podľa mňa handmade darčeky majú krásne čaro :) neboj, keď nie na Vianoce, časom určite nejaké objednávky budú ;)

      Odstrániť
  3. Podobnú Karkulku som videla na pražskom Fashion Markete a už, už som ju chcela kúpiť. Keep cup hrnčeky sú úžasné a tie farby... Ak by som čisto náhodou dostala na Vianoce nový mobil, tak by som si k nemu objednala ten krásny kryt. Jeleník je neuveriteľne ťažký, ale je nádherný. Kníh som si želala pod stromček veľa, ale takáto autobiografia hmm hmmm. S mentolovou peňaženkou si mi pripomenula, že aj tá by sa mi zišla. Ach, úžasné!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juu , som rada, že sa páči, priznám sa, že aj ja by som si v tomto zozname navyberala :)))

      Odstrániť
  4. Nádherné tipy!
    Ja som sa nedávno podedila o svoje tipy na sashe, ak máš chuť, môžeš si pozrieť :)
    http://onestepclosertomylife.blogspot.sk/2013/11/sashe-tipy-diel-prvy.html
    http://onestepclosertomylife.blogspot.sk/2013/12/sashe-tipy-diel-druhy.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jedny som tuším už videla, ale skontrolujem, konečne mám viac času, tak doženiem všetko, čo som v poslednej dobe nestíhala :)

      Odstrániť
  5. perfektné nápady pre každú peňaženku, bez námahy :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Júj, samé krásne vecičky :) Ja už mám nakúpené, ale dobre sa na to pozerá :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno ako inšpirácia na darčeky pre seba, veď aj tie treba!! :D :)))

      Odstrániť
  7. no nemala som sem chodit...hihi...hned som si objednala dve tasky..takze najblizsie obdobie len suche rohliky ale stoja za to...dakujeeeeeeeeem za super napad

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jaaaj, veď ale treba, no a čo , že rohlíky, hlavne , že kočka budeš :D a ktoré tašky, pochváľ sa :))) juu, ďakujem krásne, som rada, že sa páči :)

      Odstrániť
  8. Ahoj, zapoj sa do nového projektu a pomôž nám zobudiť módu v Čechách a na Slovensku :) Viac informácií nájdeš tu: www.fashionwakey.cz

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D