utorok 17. júla 2012

Nedotknuteľní Intouchables

Film "Intouchables" mal všetko, čo bolo treba, aby bol u mňa vopred odsúdený, zavrhnutý a nepovšimnutý - je to francúzsky film (k francúzskym filmom mám teda neprekonateľný odpor), ktorého chválospevmi ma pravidelne niekto strašil v duchaplnom statuse na Facebooku. Okrem toho, že do mňa moje až-sa-hanbím-povedať-koľko-ročné štúdium roky vštepovalo krásu rôznych artistických, desivých, prudko umeleckých, nezávislých a podobných filmov, ktoré ale málokedy zapadnú do programu veľkých multiplexov, hlboké stopy na mne zanechal aj film Avatar (mojich najhoršie investovaných ani nechcem vedieť koľko eur a najhoršie zabitých asi sto hodín /alebo koľko ten film trval. to nikdy nezistím, keďže som si tam aj zdriemla/), o ktorom som tiež z každej strany počula samý chválospev. Takže chválospevy a francúzsky pôvod nie.
"Intouchables" všetko odpúšťam. Rada prekonávam smutné veci s humorom a rada sa smejem na veciach, ktoré smiešne nie sú. Tento film sa pohybuje medzi ťažkými témami plnými emócií s takou krásnou ľahkosťou a humorom, že keby si to človek neuvedomil, ani nevie že v podstate sleduje dva veľmi smutné osudy. Ja osobne som sa rehotala celý film. Nesnaží sa žmýkať emócie (uč sa, modré z neba) a má krásnu kameru - v prvých scénach som sa nechtami zarývala do sedadla, aby som prežila auto naháňačku, ktorej som bola určite súčasťou.
Celý príbeh tohto filmu vyzerá na prvý pohľad ako nechutný doják. Nie je. Je to ľudské a je to vtipné. V podstate aj veľmi jednoduché, ale takým vlastným spôsobom.

Tajný tip: zistila som, že v bratislavských multiplexoch sú v pondelky lacnejšie lístky do kina! hurá! :D

Foto: zdroj

3 komentáre:

  1. Och, dobre vedieť, ja sa mu vyhýbam presne preto, že ho všetci ospevujú, ale tebe verím, tak pozriem ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja si to asi budem musiet pozriet tiez - mne sa stale nechce verit, ze je to taka sranda! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pozrite, len dufam ze ma nezabijete ak sa vam to nebude pacit :D ale ja som sa rehotala cely film ako kon :)))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D