streda 28. augusta 2013

Bashaland ♥ 5+1 ... in july

Dnes si dáme (asi skôr výnimočne) pauzu od Dánska a ukážem vám niečo, čo tu malo byť už dávno... Moje ešte júlové päť plus jedna! Kočky dúfam, že mi odpustíte toto malé fó-pá uverejnenie júlových mňamiek na konci augusta, ale snáď ma aspoň trochu ospravedlní, že som sa sťahovala, nebol internet (a stále poriadne nie je!) ale tak vkus sa mi odvtedy nezmenil a ako sa hovorí, radšej neskoro ako nikdy.  A vopred vaś varujem, v júlovych krasotinách nie sú šaty, neviem čo to so mnou bolo minulý mesiac...


1. Šálky Mr & Mrs v rozkošnom retro dizajne pre zamilované novomanželské páriky - alebo pre vás a kamošku alebo jeden pre moju kávu a jeden pre môj čaj, no a čo že je to mistr a misis, mne sa páčia oba, tak si ich kúpim pre seba. A najlepšie na nich je (okrem toho, že sú vtipné a chutné), že sú handmade - a ako viete, tomu ja nikdy neodolám... Moje júlové obľúbence sa už vypredali, ale iný párik nájdete TU.

2. Aké úžasné sú tieto plátenky (ja som do tohto zoznamu vybrala moju najobľubenejšiu, ale dizajnov je viac, všetky nájdete TU a TU). Ideálne na nákupy (vašej bagete a karfiolu sa v nich bude dýchať oveľa lepšie ako v igelitke) alebo len tak kamkoľvek do mesta. A veľké plus - všetko je ručne robené, potlač vymyslená a neokopírovaná. Škoda, že som si ju nestihla doma kúpiť, ale budem dúfať, že ma jedna počká. :)

3. Tarina Tarantino! Keby som sa chcela niekedy venovať výrobe šperkov profesionálne, Tarina by bola môj najväčší vzor. Celkom náhodou som ju nedávno objavila na instagrame a keď som po nej začala pátrať, zistila som, že vyrába skvelé kúsky. Čo všetko má v ponuke si môžete pozrieť TU, v septembri vychádza aj jej knižka plná DIY nápadov a návodov, objednať sa dá napríklad TU.

4. Koniec klasickým tortám s obyčajnými sviečkami ! Vytvorte si malé vlajočky, môžete ich použiť na torty, muffiny, do kvetináča (no fakt, aj tam podľa mňa musia vyzerať super) alebo kdekoľvek chcete. Tento tip mi poslala Lucka, lebo vie, že ja a pečenie sme skoro najlepší kamoši. Najlepšie je, že vlajočky si nemusíte nikde kupovať, stačí farebná tlačiareň a znalosť jedného magického linku - nájdete ich TU.

5. OK, toto ste už určite všetci videli a vykúpili, ale keď som to našla, bol ešte júl a bolo to nové a nepoznané! Všetky skvelé farebno-papierové kolekcie z Ikei (alebo Ikea? Nikdy neviem, či to mám skloňovať) sú perfektné a aby som váś šokovala, vybrala som si za favorita zelené krasotiny a nie ružové!

+ 1 Plus jedna ako vždy zo sashe, tentokrát som vybrala Cat.in.the.closet, ktorá má najkrajšie gombíky, náušnice a krasotiny! Mám od nej vybratých asi 5 vecí a dlho som rozmýšľala, ktorý jej kúsok vám ukážem, ale myslím, že tieto funky gombíky (TU) sú úplne skvelé, už sa vidím, ako si ich prišívam na svetrík!

9 komentárov:

  1. Baši,za mňa to máš odpustené,veď ako píšeš,radšej neskoro ako nikdy :) Opäť krásne kúsky a tentokrát sa mi páči fakt úplne všetko.Tarinu som vôbec nepoznala,no tie jej šperky vyzerajú fakt skvelo! A tie vecičky v ikee sú super tiež,len som tam ešte nebola,keď ich tam dali :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lizzynka :) som rada, že som tak dobre navyberala ;) budem sa snažiť aj ďalej :))

      Odstrániť
  2. Také šálky si prosím ako svadobný dar :-O dajú sa kúpiť aj na slovensku? Nevieš? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Perfektné sú, že ! Obávam sa, že nikde , keďže je to z etsy, kde sa predávajú handmade výrobky, ale z etsy väčšinou posielajú do celého sveta takže si ich môžeš objednať aj odtiaľ :)

      Odstrániť
    2. Tak to si ich budem musieť objednať sama sebe teda :D

      Odstrániť
  3. Měla bych Ikeu navštívit .... :D:D Nebo spíš navštěvovat častěji, udělám líp. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ach, och a ech. Musím ísť do Ikea, už sa tam chystám dva mesiace, fakt! Potom tie plátené tašky! Ach, to mi pripomína, ako som plietla sieťovku :D. A áno, vlajočky v kvetináči sú top :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak, oddnes aspoň jednu vlajočku do každého kvetináča ! :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D