sobota 17. novembra 2012

Bashaland ♥ 5+1

Tak ako minulý týždeň, aj tento týždeň som pripravila malé chuťovky. A keďže som minulý víkend strávila najmä s knižkami, čo tak si to dnes pripomenúť?

Tento týždeň som našla a zamilovala si:

Similarly to last week, I found some cute stuff for you this week as well.

This week I found and have fallen in love with:


Sadnúť si do kresla a čítať knižku je jedna (skvelá) vec. Ale sadnúť si do kresla, nasadiť tieto "smoking hot caramel" okuliare a čítať si knižku, tak to už je, prosím pekne, úplne iný zážitok. Alebo som jediná, kto sa zamiloval do ich krásnych rámov? Na stránke nájdete krásnu ponuku s presnými rozmermi, dokonca môžete nahrať svoju fotografiu a kochať sa, ako vám rámiky svedčia.

Čo takto si spraviť príjemnú atmosféru a ku knižke zapáliť sviečku? Garantujem vám, že túto sviečku, ktorú dostanete kúpiť v Butlers vám bude ľúto zapáliť...ale zase ako dekorácia a kamoška ku knižke je tiež krásna, nie?

Samozrejme, že nebudeme so svojou knižkou len tak nasucho. Spravíme si veľké kakao, čaj či kávu, každý podľa nálady a nalejeme do roztomilej šálky od Ange-line Tetrault (nájdete aj TU, TU). Bonus: keď dopijete, získate ďalšieho sympatického tichého spoločníka k vášmu príjemnému večeru strávenému s knižkou!

Samozrejme, že knižky musíme niekde skladovať. A prečo si neskrášliť aj poličku, kde naše poklady prežijú väčšinu svojho života? Inšpirujte sa napríklad týmto parádnym jednoduchým nápadom od Elsie z blogu abeautifulmess. Vyskúšate?

Keď už sme sa na naše čítanie krásne pripravili, čo je lepšie ako prečítať si niečo krásne? Napríklad knižku "What Would Audrey Do?" Ideálne pre všetkých milovníkov života a životného štýlu tejto krásnej ženy (koľko krásy naraz). 

+1

Ak máte celý deň na chvíľky pohody (tak vám závidím), môžete nerušene čítať, koľko sa vám chce. Ak vás ešte čakajú iné povinnosti, budete potrebovať záložku do knihy, nech nenečíte knihu malými rožkami (alebo nečítate jeden odstavec sedemnásťkrát). Táto od Daniela.D je krásna a je handmade, mám ešte niečo dodať? :)




Making yourself comfortable and reading a book is one (great) thing. But making yourself comfortable, putting on these gorgeous "smoking hot caramel" glasses and reading a book is something completely different. Or am I the only one who has fallen in love with them? On the web you'll find soo many beautiful frames and you can even "try" them on!

What about a cozy atmosphere with a cute little candle? This one from Butlers is so cute, you'll probably resist to light it... but to be honest, it also makes a beautiful decoration and company for you and your book, don't you think?

Of course you need a nice, warm drink with your book, make it cocoa, tee or coffee, I'm sure you'll love these cute teacups from Ange-line Tetrault (found herehere). And after you finish your drink, you can welcome another cute quiet company!


Obviously, you need to put your books somewhere. Why not make your bookshelf pretty like Elsie from abeautifulmess ? Get inspired by this lovely idea

We are all set to read a book now, so what is better than read a beautiful book? Try this one "What Would Audrey Do?" ! Perfect for all the lovers of the lifestyle of this beautiful lady. 

10 komentárov:

  1. skvelý nápad s tým hrnčekom,ale asi by som sa vždy zľakla že čo to tam je :D a záložka krásna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, to mi nenapadlo :D aj keď je to celkom možné, lebo ja si niekedy spravím čaj a potom naňho zabudnem (tak by som aj zabudla, do akej šálky som ho robila a že v ňom mám hľadať macíka :)))

      Odstrániť
  2. ty hrníčky jsou skvělý!
    dřív jsem hodně četla, ale teĎ jsem úplně ztratila chuŤ :(

    http://theprettydays.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čítať treba, čítanie je super a veľmi upokojujúce :))

      Odstrániť
  3. Tak si ma navnadila, že som si knižku hneď musela objednať (aj keď dve skvelé mám doma rozčítané). Kreslovo-knižné poobedia zanedbávam, je na čase to zmeniť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej fakt? Super, tak potom podaj feedback! A čo máš rozčítané? Daj tip ;))

      Odstrániť
  4. zůčastni se u mě giveaway o termohrnek podle vlastního výběru!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Milá Bashi, nemíváš z těch svých typů špatné spaní? Já teda jo...přijdu sem k tobě, po všem začnu toužit a pak se celou noc převaluju, aniž bych zamhouřila oko ;-).
    Je to obrovská krása a jsem nadšená úplně ze všeho! A ten hrníček, to je tak sladký. ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D :-* Vivi ale povedz..mám "trpieť" sama? Ja by som to všetko tiež najradšej chcela a tiež mi nedávajú 5 + 1 spávať...tak aspoň je nás viac :)))

      Odstrániť
  6. Bashi, myslim, ze som sa seriozne zamilovala do tvojej rubriky 5+1 !
    Tolko skvelych tipov a inspiracie na jednej kope...waw. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D