pondelok 8. apríla 2013

Bashaland ♥ 5+1 ... in february + march

Ruku hore každý, kto už nejednu slzu vyronil, lebo sa bál, že moje 5 + 1 už neprídu. Február bol šialene hektický a marec bol šialene nepodarený (milý apríl, to je nenápadný odkaz pre teba, aby si sa držal na uzde a ak máš byť bláznivý, tak pozitívne, prosím), ale aj tak som si za tieto dva mesiace poctivo našla pár chuťoviek, ktoré som si zamilovala a ktoré by som veľmi rada hneď, okamžite a teraz chcela mať doma, resp. potrebovala mať doma. Lebo ja všetky tie krasotiny, samozrejme, ani nie tak chcem, ako potrebujem, že.


1. Keď som videla u Emy na blogu článok s krásnou Bambi knižkou, trochu som jej ju závidela. Potom som si spomenula, ako som pred časom na jednom blogu (bohužiaľ, momentálne si nie a nie spomenúť, kde to bolo) čítala ako slečna ulovila v antikvariáte krásnu knižku s ešte krajšími ilustráciami od Beatrix Potter. Čerešničkou na torte bolo, keď som sa nedávno dočítala, že v Británii bola Beatrix Potter zvolená za jednu z troch najobľúbenejších autoriek príbehov a knižiek pre deti (pre zaujímavosť, okrem nej v prvej trojke aj J.K. Rowling a milovaný Roald Dahl). Priveľa jasných náznakov osudu, aby som si konečne od madam Potter aj ja jednu knižku zadovážila, čo poviete? Napr. TU.

2. Z nejakého dôvodu veľmi rada odoberám newslettre. Neviem prečo. Často ich ani neotváram. Len niektoré. Ale na ich odber sa prihlásim takmer vždy. Tak sa stalo, že som v jednom takom newslettri objavila značku Yumi. Pochopiteľne už názov mi bol sympatický a modely, ktoré majú v ponuke o to viac. A urobila som to, čo robím často, ak vidím vecičky v skvelej výhodnej ponuke: skúsila som ich hľadať na ebayi (lebo tam ich často potom nájdete ešte výhodnejšie). Nie vždy to funguje, nie všetkému treba veriť, ale napríklad tieto šatičky sú neodolateľné, čo poviete??

3. Ružové glitrované okuliare? So very Bashaland! (aj tu ale platí, že sa asi pokúsim nájsť nejakú, ehm, dostupnejšiu verziu)

4. V poslednej dobe som trochu posadnutá hľadaním pekného obalu na mobil. Mám veľa náhrdelníkov, mám veľa náušníc, mám veľa šatiek, ale nikdy mi nenapadlo, že aj pekný obal alebo kryt na mobil je rovnako skvelý a krásny doplnok! Môj aktuálny favorit je TENTO, aj keď priznávam, že na tejto stránke by som si vedela vybrať viac kúskov (stačí do vyhľadávania zadať SHOES. ach).

5. Priznám sa, že nie som veľkým fanúšikom plátených tašiek, pretože ak práve nemám malú kabelku so starostlivo zvoleným obsahom, mám rada veľké mega tašky do ktorých sa zmestí diár veľkosti A5, kniha, peňaženka, peňaženka na doklady, 14 leskov na pery, taštička s kozmetikou, taštička všehochuti (=lieky, balzamy na pery, puzdro na šošovky, lak na nechty, žuvačky, etc), účty, kľúče, puzdro na okuliare a nutela (no fakt. to som včera našla vo svojej kabelke). Preto určite uznáte, že vysypanie tohto obsahu by bolo nemilé (jednoducho mám fóbiu z tašiek, ktoré sa nedajú zavrieť). Pri tejto taštičke ale veľmi rada urobím výnimku. A uznávam, že táto veľmi pobavila! :D

+ 1 Už tradične najnovší favorit zo stránky sashe.sk. Tento krát vám ale nepredstavím veľkú novinku, keďže moje ňuňu brošničky od tejto slečny ste už videli v tomto poste. Musím sa ale priznať, že vždy, keď si prezerám jej galériu, zbožňujem ju viac a viac. Krásne, milé, originálne, precízne a zasnené práce. Nedá sa nezbožňovať. Môj aktuálny favorit je Kávičkár, ešte predtým som si išla oči vyočiť na Gymnastke (ale niekto ma predbehol). Nakuknite, neoľutujete!

14 komentárov:

  1. Odpovede
    1. Rozkošné, že ? A čo som pozerala, tá značka má veľa krásnych kúskov!

      Odstrániť
  2. ..vraj nevie,čo je to "lachvatá" :D Tu je hned odpoved: Všetky krásotinky musia byť v jej vlastníctve,veeeľa a hned :D
    Btw-knižka je úplne rozkošná :
    Btw 2: strašne rada ťa čítam,si riadna držka :))) To ber ako megakompliment!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A taaak :D tam v tom prípade asi budem musieť porušiť ten sľub, kde som spomínala, že už nebudem, je to silnejšie ako ja :D :D
      Ooo ďakovala ďakovala !! Potešilo ! Inak by som to ani nebrala, keď sa dá, beriem všetko ako kompliment :D

      Odstrániť
  3. Drahá, z hentej stránky som si aj ja objednávala ten kryt, ale ber na vedomie, že to nie je veľmi kvalitné - šúpe sa hrozne a najmä to ten mobil moc neochráni.. :D :( ale ako doplnok! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt ? :( uvidím aký bude ten 5 dolárový z ebay-u na ktorý stále čakám :D škoda, lebo sú tam krásne tie obaly! a vidíš, presne som myslela na teba, že sa musím spýtať, či sa oplatí

      Odstrániť
  4. ja sa hlásim! minule som si dokonca ešte raz pozerala všetky tie staršie 5+1 články :)
    krásne veci zas a znova,šatičky majú krásny strih a ešte krajšiu potlač,okuliare tiež krásne,úplne vyrobené pre teba :) to by ti mohli dať aj nejakú zľavu :D
    súhlasím,kryt je tiež veľmi pekný doplnok,keby som mala iphone,určite by som kryt menila každú chvíľu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, ďakujem :)) som rada, že ich niekto tak rád číta ako mňa baví vytvárať ich :))
      Žeee ! Ůplne ja! Zľavu ale aspoň 200 dolárov minimálne a kľudne aj viac by mohli :D :D
      Noo a ja stále žiadny nemám a taká nesvoja sa cítim :( :D

      Odstrániť
  5. Beatrix Potter je dokonalá...viděla jsi film? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milá Bashinko, dneska mě nezujalo skoro nic. Nutně, ale opravdu extrémně důležitě potřebuju jen knížku Treasured Tales from Beatrix Potter, šaty s autíčky, růžové brýle, Kávičkára (toho hlavně), mobilový kabátek a samozřejmě "economy" tašku. Jinak nic, nuda.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som zase bola vtipná, hej? :-D

      Odstrániť
    2. No Vivi, ale na chvíľu som sa aj zľakla :D Ale áno :D Inak pri niektorých šperkoch od tejto slečny som si hneď spomenula na teba , neviem prečo, ale spomenula !! :))

      Odstrániť
  7. Na Sashe jsem závislá :-) Díky za tipy!

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D