utorok 13. augusta 2013

Dnes o mne a o tom, že život si cestu nájde

Ahojte kočky (aj zablúdení kočáci),
dnes som si pre vás pripravila dlhočizný text veľmi osobného charakteru. Preto ak vás zaujíma, čo sa u mňa v poslednej dobe deje a bude diať, nech sa páči, možno to niekoho zaujme ;)
Možno ste si všimli, že v poslednej dobe nám to s blogom klape trošku pomalšie. Ako som tu už viackrát naznačovala, hlavným dôvodom je, že sa sťahujem. Takže som v poslednej dobe piekla rozlúčkové koláče, nakupovala hrubé pančušky, triedila svetre (25 svetrov po vytriedení?! najbližšie štyri dni si nesmiem kúpiť žiadny nový) a vyťahovala z garáže moju zimnú ružovú vestičku (skutočne ideálne činnosti na osviežujúce 40 stupňové počasie - aha, zase je tu! Zmienka o počasí! No nič, poďme ďalej.). Nie, že by som bola až tak šiši, že chcem zaujať v auguste svojím štrikovaným šálom, pravda je taká, že sa sťahujem. Už zajtra. Do Dánska. 
Rozhodla som sa s vami o túto informáciu podeliť, keďže predpokladám, že bude mať trošku vplyv aj na chod blogu (oboch mojich dvorných fotografov nechávam doma, ale ak neviete čo so životom a máte chuť urobiť niečo podivné, som ochotná poskytnúť skvelé napínavé (?) články o mojom dánskom živote).
Možno vás zaujíma, čo tam budem robiť. Mrznúť (haha Baša, zase si vtipná). Pravda je taká, že tam o týždeň nastupujem do školy - už som v žiadnej nebola skoro rok a začalo mi to chýbať. Spojili sa u mňa dva fakty - krátky výlet do Dánska minulý rok v marci a zistenie, že som vyšla zo školy, ale nič z toho a neviem čo so sebou. A keďže som si to Dánsko za tých pár dní zamilovala (ale takým iným zvláštnym spôsobom - akože prídete tam, nadýchnete sa a viete, to je ono), slovo dalo slovo, trošku som pointernetovala a našla školu, ktorá by ma mohla baviť a zaujímať, prihlásila sa, poslala všetky papiere, jednu malú úlohu, absolvovala skajpový pohovor a čakala, a čakala, a čakala... Medzitým som chodila do jednej práce tu na Slovensku (možno aj to vás bude zaujímať, pracovala som v Avone a ak si do konca roka vezmete do ruky nejaký AVON katalóg, je veľmi pravdepodobné, že práve čítate môj text (a v prípade, že sa vám nepáči, je to môj text, ktorý bol po mne upravený, z mojich textov by ste boli určite nadšení! :D z ktorej som v podstate žila a popritom do jednej práce v Rakúsku (ak vás aj toto bude zaujímať, tak som robila v obchode s topánkami ALDO, preto ak na mne často vidíte veci tejto značky to nie ja, to zamestnanecká zľava!) a tieto peniažky si odkladala - buď na život v Dánsku a keď to nevyjde, tak na nové auto. :)) Medzitým som zistila, že ma do Dánska vzali a začali sa fofry (teda, ono okrem toho nákupu nových pančušiek treba aj dať výpoveď, nájsť si ubytovanie, nakúpiť v Tescu bodkované zošity, vymeniť si dánske koruny, čo, poviem vám, môže byť celkom fuška). A tak som teraz tu, spovedám sa vám a medzitým sa trasiem a teším, lebo v podstate neviem, do čoho idem :) 

Tak mi kočky (a kočáci) držte palce, aby som to zvládla, aby sme sa tu aj naďalej stretávali, aby som nám tam neumrzla :)
Neviem, či vás takéto infošky zaujímajú, kľudne mi dajte vedieť a naopak, ak by ste chceli vedieť viac, pošlite mi mail alebo sa pýtajte na mojom ask.fm tu.

A na záver, samozrejme, jedna tuti fruti fešn fotka od Lucky. (aby ste si ma pamätali krásnu, keby ste dlho nevideli moju aktuálnu podobu)


dress F&F | hat H&M | necklace from Rome

22 komentárov:

  1. Aaah ty šťastko!! Určite prispievaj, ja som najviac zvedavá stále keď niekto ide niekam študovať dopreč ďaleko! Čo to vlastne bude?
    Sa teším na ďalšie posty už! Ale to ak keby si nešla, ale však no.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Basha, ja ti tak moc závidím. áno, mám skoro pätnásť a v poslednom čase (v dlhom poslednom čase) rozmýšľam len o tom, čo budem robiť v budúcnosti na akú školu pôjdem atakďalejaďalej. No a odvtedy čo som si tiež pozisťovala čo to o dánsku, sa dánsko stalo top miesto pre výšku. jediný problém je, že neviem na aký odbor by som sa dala (čo konkrétne ty ideš študovať)
    atak sa nehorázne moc tešim na všetky tvoje posty z dánska a všeeeetučko všetko, lebo je to taký môj malý sen. hádam raz.
    a si krásna.rozžiarila si mi deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty si neskutočná :-O Mala by som kopec otázok,ale momentálne neviem dať dokopy čeľusť...Tak nateraz len toľko,že ma všetko bude zaujímať,a ked sa z toho spamatám,tak možno zosmolím aj mail,ale hlavne nás neopúšťaj a nech ti je tam svetovo a nech natrafíš na super ľudí <3

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sotva sme sa spoznali, a ty odchádzaš?!:(
    ;-) B., môžem ti povedať, že z tohto článku som mala zimomriavky! A nie kvôli zmienke o (dánskom) počasí:P. To je také suprzaujímavé, že až! Všetko, všetko ma zaujíma, najmä teda odbor, a potom aj tie nové pančušky a bodkované zošity!:)) A ak povieš, že ideš študovať niečo mediálne, filmové, zábavné, kreatívne..., okamžite začínam štrikovať šál a letím za tebou;-). Vieš čo? Som nadšená:-).
    L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pfúúú! Tak to držím prsty,nech sa ti to podarí podľa tvojich predstáv.Určite ešte také články napíš.Mňa osobne veľmi bavil.:)
    Nakoniec už len popriať veľa šťastia a úsmev na tvári! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Rozhodne prispievaj z Dánska! Severské krajiny ma fascinujú, takže som veľmi zvedavá :) A čo to vlastne ideš študovať? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Mila Baska, vazim si, ze si sa s nami podelila o to vsetko....a jasne, ze prispievaj z Danska, uz sa na to velmi tesim. Prave nedavno tam bola partia kamosov a boli z tej krajiny nadseni. Zazili tam dokonca aj horucavy a jeden z najprijemnejsich zazitkov bolo stretnutie s panom revizorom...co viac dodat..;))
    Vela stastia ti tam!
    t.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Páni Dánsko? Četla jsem a četla, představovala si stěhování z jednoho města do druhého, ale když jsem uviděla ty písmena, co tvoří prostě Dánsko, zůstala jsem hledět. Holka, držím ti palce, ať se ti tam daří. Zatím jsi měla zajímavé práce, kdo ví, kde skončím já, ale tohle je vážně super a doufám, že nás o svém žití v Dánsku informovat budeš! :)
    Hodně štěstí. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. jee Dánsko? tak to se těším na spoustu fotek !! a jakouže školu tam budeš studovat?

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Jaj Baši,ani neviem kde začať.Keď som to uvidela na fb,zostala som normálne zaskočená,že wow,Dánsko.Som rada že si nám tu o tom porozprávala.O tých prácach som to netušila,hlavne to s avonom ma tak príjemne prekvapilo,musela to byť super práca! :) Nemám slov,no strašne ti držím palce aby to bolo fajn a aby sa ti tam páčilo! Dánsko je určite úžasné,takže sa teším na články odtiaľ,pretože také cestovateľské články zbožňujem úplne :) Tak šťastnú cestu ti prajem :)
    P.S.:Na fotkách ti to strašne pristane,žltá s modrou vyzerá super

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Držím prsty! Nech sa tam máš krásne :) a nezabudni sa deliť s dojmami :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Krásné fotky , ten klobouček ! :)

    Zvu Tě na moji první Giweaway! :)
    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Jeeje, to je super! Ja byla jenom v Kodani, kdyz jsem studovala v Norsku, tak jsme si udelali vylet a bylo to super :)
    A taky jsem odtam pcotive psala, vlastne jeste predtim nez byl Z ghetta blog, tak se muzes mrknout http://erasmus-in-norway.blog.cz/ :)
    Urcite pis, clanky z daleka jsou vzdycky super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ach, zvedavosť uspokojená, teraz sa teším sa dánske príhody a skúsenosti :) odvážnica si, prajem ti veľmi, nech je tam v ďalekom kraji všetko podľa tvojich predstáv!

    OdpovedaťOdstrániť
  15. strasne ti zavidim!! je to parada, drzim palec. a ako vydrzis bez priatela? na kolko ides? co budes studovat? chcela by som mat "gule" dokazat si takto zmenit zivot, je to presne to, co by som teraz potrebovala.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ahoj :) tvoj blog som nasla az dnes, ale vyzera to, ze som nasla pohodovy blog, ktory budem rada citat a prezerat :) prajem vela stastia v dansku, ja som sa stahovala len do Ceska, ale to balenie mi zabralo tiez vela casu, a najviac casu zabrali samozrejme urady :D drz sa, a tesim sa na nove prisppevky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Drž sa, Bobe. :*

    Ale plameniak mi bude chýbať. :(

    Ivanka zo Sweet Lady Lollipop

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Kvetinky ste zlaté všetky ako ste, momentálne trochu bojujem s internetom (teraz som napojená v potravinách na nejakej wifi) ale akonáhle sa bude dať ozvem sa :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Bashi, si super, chcela by som ťa mať za kamošku. drž sa! Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) aký krásny koment, ďakujem, Kľudne mi napíš na mail a môžeme sa aspoň virtuálne kamošiť!

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D