utorok 18. marca 2014

Mňamózna mrkvová polievka

Neviem ako doma, ale u nás sa počasie pokazilo. Asi tak dva dni po tom, ako sme si s mojou spolubývajúcou spokojne vykračovali, ja balerínky, ona sveter bez bundy a konštatovali, že to dánske počasie vôbec nie je také zlé, ako všetci vravia a že aj tá zima bola v pohode a že haha, pozri na tamtú tetu čo má šál. Karma, osud, vesmír a všetci škodoradostníci tohto sveta sa spojili a keď sme v piatok večer kráčali domov z párty, zoslali na nás doslova víchricu, v ktorej som síce kráčala, ale vôbec som sa nehýbala. Ešte že som poriadna kvetinka, mať tak o 20 kíl menej tak stále lietam niekde nad Štokholmom. Inak zo školskej párty sme veľmi potupne odišli už po polnoci, pretože sme múdre dospelé ženy a zhodnotili sme, že keď už nie je zábava, nebudeme ani my, čo niektoré naše spolupártyovníčky nechápali a ostali. Čo sme zase nechápali my, lebo celý čas, čo sme tam boli, sme boli jediné dve, ktoré tancovali. O dušu spasenú. Aj keď je pravda, že jedna slečna sa od nás nenápadne odpojila, keď videla náš odviazaný tanečný štýl, takže je možné, že všetky naše kamošky tancovali, ale na opačnom konci miestnosti, aby nás nedajbože niekto s nimi nespájal. :D Čo my sme využili akurát k tomu, aby sme ohovorili mladé ročníky, ktoré sa vôbec nevedia baviť a že to už nie je ako za našich čias a spokojne o polnoci odišli domov. 
Minulý týždeň som konečne dokončila nešťastný projekt, ktorého som sa s nadšením zbavila a mohla tak včera naštartovať môj nový voliteľný predmet. Zvolila som si "Writing for Fashion websites", čiže niečo ako písanie online článkov o móde. A celkom som sa nevedela dočkať, keďže, ako ste si už možno všimli, veľmi rada píšem a vždy som si myslela, že sa tým raz budem živiť. No a nakoniec, ak všetko dobre dopadne, sa budem živiť číslami. Ale jeden nikdy nevie, tak dúfam, že sa mi ešte raz podarí napísať nejaký trhák, zatiaľ musia stačiť moje dánske zážitky. :)) Tento voliteľný predmet mám dva týždne a potom hurá, study trip v Barcelone, čo je vlastne tiež voliteľný predmet. A potom hurá späť k ekonómii.. Ehm. No nič. Voliteľné predmety sme si vyberali povinne dva, vypísať sme ale museli 6 možností podľa poradia, ako veľmi predmety chceme. Ja som dostala svoje prvé dve možnosti, z čoho sa veľmi teším, lebo sú ľudia, ktorý dostali prd makový a skončili niekde, kde bolo voľné miesto…
Áno, a teraz mostík, po drobnom príspevku o mojom aktuálnom živote, späť k úbohej zmienke o počasí z vršku príspevku, samozrejme, ako všetko na svete a v Bashalande, má to svoje opodstatnenie, keďže zima a chlad ma dohnali k tvorbe tejto mňam mňam polévčiky ideálnej na chladnejšie dni. Tak ak máte doma zimu alebo zbytočné pol kilo mrkvy, smelo do toho!


Hľadala som medzi viacerými receptami, nakoniec som sa inšpirovala týmto.

Potrebujeme:

  • 500 g mrkvy
  • 2 menšie zemiaky
  • 1 cibuľa
  • olivový olej
  • trocha pomarančové džúsu
  • 1 l vývaru
  • 1 lyžička mletého koriandru
Postup:

Cibuľu si nakrájajte na menšie kúsky a opečte na olivovom oleji. Pridajte 1 lyžičku koriandru, zemiaky pokrájané na kocky a pokrájanú mrkvu a chvíľu spolu opekajte. Vlejte vývar, ak máte použite šťavu z pomaranča, ja som mala len pomarančový džús, tak som kvapla, premiešajte a všetko spolu varte cca 20 minút. Keď je polievka hotová, všetko spolu rozmixujte. Ja som si ju ozdobila kúskami kokosu (aj keď je bez kokosového mlieka, s kokosovými lupienkami bola mňamózna).
Dobrú chuť!


9 komentárov:

  1. Ja neznasam mrkvu, ale podobnu zvyknem robim z kombinacie por a zemiaky :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš a to mi nenapadlo, ja nikdy neviem čo s pórom tak ho iba do kiš-u dávam :D ale polievku tiež môžem skúsiť :)

      Odstrániť
  2. vyzerá úžasne a keďže som milovník mrkvy, musím niekedy skúsiť :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ty jedna pokušitelnica! Mrkvu nelubim, ale túto polievku dnes varím! Už som to oznámila polovičke (a poslala ho do obchodu po mrkvu). :D Som zvedavá, namotala si ma:-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. EDIT: Mňam-mňam, už papáám! :D

      Odstrániť
    2. Tak ale teda , teda, ak šmakuje aj neľúbičom mrkvy, potom je všetko ako má byť a ešte lepšie ! :D Teším sa :-*

      Odstrániť
  4. a ja že čo mi včera k štastiu a mrzutému počasiu chýbalo. takú chybu dnes už nespravím :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D