streda 25. septembra 2013

Her morning stories

Nie som si istá, či už sa znalé hlavy dohodli na tom, či sú raňajky najdôležitejšie jedlo dňa alebo, práve naopak, či na tom vôbec nezáleží. Do mojich zvedavých uší sa totiž dostali oba názory. Bez ohľadu na to, čo je pravda a čo nie, ja som veľký raňajkový fanúšik (ale povedzme si úprimne, ja som fanúšik všetkého, čo má spojitosť s jedlom) a je pravda, že bez nich som ráno pomalšia, dlhšie mi to trvá a na svoje okolie štekám ešte viac ako obvykle (ehm, čo to vymýšľam, to sa mne predsa nestáva..). Moje aktuálne bežne-bežné raňajky majú tri podoby. Variant jedna sú ovsené vločky s bielym jogurtom/medom/ovocím/arašidovým maslom/horkou čokoládou. Kombinujem ľubovoľne a rôzne. Osvedčený trik, ak potrebujem vydržať plná energie dlhú dobu. Druhý variant je knäckebrot s nátierkovým maslom, na ňom avokádo, soľ a k tomu paradajky. Tretia možnosť je najobľúbenejšia v dni, keď túžim po sladko-sladkej chuti, knäckebrot s arašidovým maslom a džemom. Mhm. Arašidové maslo je pochúťka, ktorú buď neznášate alebo zbožňujete, ja patrím k verným fanúšikom a konzumovala by som ho na kilá. A keď mám víkend a veľa času, raňajky sa menia na malú oslavu jedla a na tanier ide všetko, čo vyskočí z chladničky. Ale keď chcem načerpať inšpiráciu alebo raňajkovať očami...
Dnes to teda, výnimočne, nebude o mne a mojich raňajkách (kto by to bol po tom úvode povedal, že). Ak poznáte mňa a moje outfity, potom ste určite zaregistrovali, že veľa z nich fotila Lucka, ktorá okrem toho, že fotí a robí milión iných vecí, začala minulý november s maličkým projektom My Morning Stories.
Myšlienkou celého nápadu je, že Lucka už takmer rok každé ráno fotí svoje raňajky, ktoré môžete nájsť na jej instagrame alebo blogu. Ak nepoznáte, šup-šup popozerať, nielen, že fotky sú krásne ale sú aj skvelou inšpiráciou, keď vás omrzí rohlík s bambinom. :) Lucka je vegetariánka a na jej raňajkovom tanieriku sa strieda široká paleta pochúťok. A keby vám toto nestačilo (pochybujem), môžete v jej raňajkách nájsť aj mňa (toto je typický narcitický prístup k veci, votriem sa aj tam, kde nie som :D.
Napríklad doplnok na tejto fotke som vyberala ja, na tejto fotke som dokonca ja (schválne, kto ma nájde), v týchto raňajkách tiež spoznávam svoj rukopis. Lucka poskladala svoje fotografie do tematických printov a teraz ich ponúka na predaj. Nebol by to krásny darček pre nás, milovníkov jedla?  Svoje si nájdu milovníci tmavých či svetlých farieb a niečo si vyberiete aj keď milujete koláčiky (ako ja a Lucka) alebo avokádo (ako ja a Lucka), možností je však ešte oveľa viac.
Nakupovať môžete na etsy TU alebo na sashe.sk TU. Popozerajte, čo pre vás pripravila a ak máte vlastné nápady, píšte. Lucka nehryzie!








A môžete si užívať vôňu raňajok a príchuť nového dňa stále! ;)

5 komentárov:

  1. tak ja si už celkom presne nepamätám, či som našla tip na morning stories v nejakom časopise, na nete alebo priamo od Teba Baška, ale sledujem poctivo, stále, každé jedno ráno a vždy obdivujem, koľko máme možností hneď na ráno, óda na avokádo berie aj mňa...
    Baši a Tvoj jedinečný narcistický prístup (pozrite, som tu, tu, ešte aj tu a aj tu vykúkam) sa mi veľmi páči, vždy ma rozosmeje :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kika, nebolo to v Bratislavskom regáli? Tuším :)) alebo odo mňa, samozrejme. Možno som sa ti chválila, že som sa ocitla na nejakej Morning stories fotke ako sa poznám :D
      Ďakujem snažím sa kvitnúť neustále :D

      Odstrániť
    2. Ďakujem aj ja! a som rada, ze TEAM AVOCADO sa rozrastá! :D

      Lucia

      Odstrániť
  2. Hah :D Ja som raňajkový fanúšik a jedlo milujem, takže nie je o čom... Akurát som občas lenivá na to, urobiť si niečo chutné a aj tak krásne, že to stojí za fotku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ha, vitaj v klube raňajkových fanúšikov jedla! :D Prosím ťa, všetko je chutné keď si to pripravíš sama a vieš, čo v tom je ! :D :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D