štvrtok 7. novembra 2013

Bashaland ♥ 5+1 ... in october

Vo všetkej skromnosti sa musím pochváliť, že s mojimi októbrovými objavmi som nad mieru spokojná a nevadilo by mi ani zaradiť ich všetky na môj siahodlhý zoznam pre Ježiška (prvú položku zo zoznamu ste mohli vidieť pred pár dňami na mojom FB). Pretože, samozrejme, ako obvykle, všetko veľmi nutne potrebujem. Myslím, že môj októbrový zoznam sa mi veľmi vydaril, neokúňajte sa a nechajte sa inšpirovať, nakupujte, obdarúvajte, želajte si, budem sa tešiť!


1. Väčšinou na internete hľadám niečo (napr. na projekt do školy) a záhadnou náhodou sa preklikám na niečo úplne úžasné a mnohonásobne lepšie (napr. na kryt na mobil). Tento kryt na mobil je ideálny pre nás kávoholikov (aj vám sa v tej zime tak zle vstáva?) a nehovorte mi, že jeden pohľad naň by vám nezlepšil deň! Nájdete ho TU.

2. Keď som najprv zbadala názov tejto stránky, trochu som sa vyľakala (predsa len, ja a holuby...), ale keď som sa zapozerala, zhodnotila som, že netreba súdiť stránku podľa holuba, lebo táto je plná krasotín, ktoré sú jednoduché, ale krásne zároveň. Ja som sa najviac zapozerala do obrázkov s vintage nádychom, ktoré nájdete TU.

3. Neviem, či poznáte stránku Threadless, ale ak nie, mali by ste rýchlo spoznať. Na stránke nájdete primárne tričká, ale dnes už aj mikiny, vankúše, obaly na notebooky alebo aj ponožky (off topic ale tieto sú skvelé). Celú stránku tvorí komunita nadšencov a šikovných ľudí, ktorí vytvárajú dizajny, za ktoré môžu ostatní hlasovať a ak dosť dobre zahlasujú, dizajn sa dostane až na tričko a ďalej do sveta (a to do slova, keďže cca pred mesiacom som robila maličký projekt o tejto značke, ktorý nám zadala naša dánska učiteľka a okrem mňa, ktorá mám tričiek odtiaľ myslím 6, mala odtiaľ tričko napr. aj moja estónska spolužiačka). A keď som zbadala TOTO tričko okamžite som sa zamilovala. (dokonca tentokrát asi ani nebudem čakať na zľavy, keď sú tričká za 10 dolárov a objednám si ho hneď).

4. Poznáte ma. Som Baša. A keby som mala vlastniť iba jeden jediný kabát na svete, určite by bol ružový. Ako napríklad TENTO. Páči sa mi farba, páči sa mi strih, páči sa mi aj ten chuňatučko vyzerajúci materiál, milý kabát, týmto ti oficiálne udelujem titul kabát tejto zimy, kedykoľvek si vítaný navštíviť ma v mojom šatníku a už ma neopustiť.

5. Dobre, pravdu povediac, na túto stránku som si klikla len preto, že ma zaujal názov. Viete, ja si teraz tak fičím na všetko dánskom a snažím sa stotožniť. A, samozrejme, nebola som sklamaná, nájdete tu rôzne krásne ilustrácie v ktorých cítiť typický škandinávsky rukopis. Určite by ste si vybrali. ;)

+ 1 Priznám sa, všetky náhrdelníky, ktoré Kikasla vyrába ma absolútne fascinujú a viem si ich živo predstaviť na svojom nebojácnom krku, ktorý si rád na seba dá hocičo. Ale keď je jeden z náhrdelníkov ružový a je určený pre maškrtníkov, všetci vieme, že to je ten vyvolený... Nájdete ho TU.

1. Online I usually look for one thing (e.g. information for school project) and mysteriously end up finding something completely different (e.g. phone case). This phone case is perfect for the coffeeholics among us (don't you find it impossible to get up in the morning? and don't tell me, one look at this phone case wouldn't brighten your day! Find HERE.

2. When I first saw the name of this page, I got a little scared (you know, me and pigeons...), but after taking a closer look, I came to the conclusion that you shouldn't judge a webpage after its pigeon, because here you can find a lot of beautiful things, simple and amazing. I love love love the pictures with the vintage feeling, found HERE.

3. I'm not sure, if you happen to know Threadless, but if you don't, better change it immediately. You can find here mainly T-shirts together with hoodies, pillows, laptop bags or socks (off topic but these are amazing). You just simply need to make a design and if you get enough votes, your T-shirt will be worn worldwide (and I mean that literally, a month ago my danish teacher let us analyse this company and apart me (who happen to have I think 6 T-shirts from Threadless) for example also my estonian classmate had some. But when I've seen THIS ONE, I fell in love immediately (this time I won't even wait for the promotion when the T-shirts are 10 dollars, I'll just buy it right now).

4. You know me. I am Basha. And if I could and should own only one coat, it will be pink for sure. Like THIS ONE. I like the color, I like the cut, I like the lovely looking material, dear coat, from now on you have my permission to come and join my closet. And stay there.

5. Honestly, I only clicked on this page because the name sounded interesting to me. You know, I adore everything danish right now and try hard to fit in. And I wasn't dissapointed of course, beautiful illustrations can be found here that have the special typical scandinavian feeling. I'm sure you will find the right one for you. ;)

+ 1 I have to admit, all the necklaces Kikasla makes are absolutely fascinating and I can see them on my fearless neck who likes to wear everything. But when one of the necklaces happens to be pink and is made for us, who adore sweets and food, I think, we have a winner... Found HERE.

13 komentárov:

  1. Óóó,páči sa mi všetko,len ten kabátik v inej farbe keby bool..napr.taká petrolejová,fialová-to by bolo niečo pre mňa! A ten kryt na mobil ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, aj mne sa to všetko pozdava a, samozrejme, ja som si ružovú odpustiť nemohla :D ale veru, aj fialová či petrolejová by boli super !!

      Odstrániť
  2. Ty ružový čertík, ja som to vedelaaa!:D Macík na tričku je absolútne objatiahodný!♥ Krásne poklady si si vyňufkala Bashik:-). A ten chutný, nebojácny náhrdelník snáď museli vyrobiť priamo pre teba... Ty sa máš!;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem , ďakujem , veď som aj usilovne pátrala a hľadala :))
      Prresne to isté mi napadlo, pre koho ak nie pre mňa? :D ♡

      Odstrániť
  3. Tolik krásných a originálních věcí, stránek! Nestačím zírat a určitě se na ně i vrátím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa vráť , dajú sa nájsť rôzne poklady ;)

      Odstrániť
  4. Joj kabátik je ú-ž-a-s-n-ý! To je jednoducho must have :)! A náhrdelník je parádička. Ilustrácie sú zaujímavé, najviac sa mi asi zapáčil Cat face, ten je super.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sweet blog :)

    Follow each other, it would be nice :)

    http://vivalavida-fashion.blogspot.com

    Greeting from Slovenia

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Great picks! I wish I can read your post! You should add google translator to your blog. I like your blog. Thank you for your comment, let me know if you want to follow each other to stay in touch. I'll follow back. Have a great day!

    noradulce.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you for your comment, but actually this post is in english and there is a google translator on my blog, you probably just didn't notice ;-)

      Odstrániť
  7. live the post
    http://koluirina.blogspot.ru/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D