Určite poznáte blog Dulce de Leche a kto pozná vie aj to, že sladké recepty z tohto blogu môžete najnovšie vlastniť aj v knižnej podobe. Keďže Baša neskutočne nenormálne poslúchala, jeden takýto krásny knižný darček dostala. A keďže som bola po dlhých mesiacoch absencie konečne v spoločnosti výbornej priateľky (rúry), spolu sme si sadli, knižku prelistovali a venovali sa tomu, čo robíme spolu najradšej - napiekli sme koláčik. Voľba padla na medový cheesecake s javorovým sirupom a veru sme neoľutovali. ;) Čo mňa osobne prekvapilo najviac, koláčik je iba z mascarpone no po upečení chutí úplne ako tvarohový - keby som ho nepiekla sama a nevidela to mascarpone, neuverila by som. Čo určite ocením tu v Dánsku, kde tvaroh nedostať, tak budem používať aspoň takýto "falošný". :))
Recept nájdete aj TU, jediné, čo som pomenila ja bolo množstvo cukru - úplne som ho vynechala rovnako ako aj kukuričný škrob a vrch som dozdobila okrem pekanových orechov aj mandľami. Dobrú chuť! :)
Potrebujeme:
- 2 šálky pomletých sušienok (použila som klasické BeBe)
- 4 PL roztopeného masla
- 500 g mascarpone
- 1/2 šálky medu
- 1/4 šálky javorového sirupu
- trocha soli
- 3 bielka
- 1 vajce
- 1 kyslá smotana
- na ozdobenie med, pekanové orechy a mandle
Postup:
Pomleté sušienky zmiešajte s roztopeným maslom (ja som cvrkla aj trochu mlieka aby sa mi zmes lepšie spojila) a rovnomerne rozotrite na dno tortovej formy (vymazala som ju predtým maslom). Pečte pri teplote 160 °C asi 10 minút.
Kým sa korpus pečie, zmiešajte mascarpone, med, javorový sirup, trochu soli a vajce. Vyšľahajte bielka a postpune ich primiešavajte do medovo-mascarponovej zmesy. Všetko nalejte na základ zo sušienok a pečte pri teplote 160 °C cca 50 minút.
Keď sa koláčik dopečie, otvorte dvierka na rúre a nechajte ho vychladnúť, až potom ho presuňte do chladničky. Na vychladnutý cheesecake navrstvite kyslú smotanu zmiešanú s trochou javorového sirupu (alebo medu ako som dala ja) a dajte chladiť kým smotana nestuhne. Na záver ozdobte orieškami, polejte javorovým sirupom alebo medom.
Vypadá úžasně, hned bych si kousek dal..cheescaky můžu na všechny způsoby. Mňam..
OdpovedaťOdstrániťMichael
www.ontheleaf.net
Aj ja ich zbožňujem ako vravíš, na všetky spôsoby :) mňamka ;)
OdstrániťVypadá moc hezky :) Mňam!
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, presne taký bol - mňam ;) odporúčam :)
Odstrániťvyzerá to fakt úplne super, milujem cheesecaky :) skvelé mohli byť aj pekanové oriešky navrchu, mňamka :)
OdpovedaťOdstrániťNa mojom blogu prebieha valentínska giveaway o knižku od Coelha. :) Všetci ste pozvaní!
www.beautiful-savage.blogspot.sk
Presne, budem sa opakovať , ale mňamka úplne vystihuje tento kúsok :D
OdstrániťTO vyzerá tak dobre, že si ho asi upečiem ... i keď v tomto moc dobra niesom
OdpovedaťOdstrániťUrčite si, nevymýšľaj ;) a tento je jednoduchý, určite zvládneš, držím palce :)
OdstrániťOch, šmakotka! Vyzerá a určite aj chutil dokonale!!! Well done, young lady! ;)
OdpovedaťOdstrániťThank you very much ! :D mňamózny recept to veru je :)
OdstrániťPráve si mi spravila veru poriadnu chuť na sladké :D koláč vyzerá famózne! mala by som si veru niečo dať aj ja k poobednej kávičke...:)
OdpovedaťOdstrániťLadyinBlack
Bol fantastický! Dúfam, že ku kávičke si si niečo mňamózne dopriala ;)
Odstrániťvypadá skvěle, možná ho o víkendu zkusím!
OdpovedaťOdstrániťSmelo do toho! Ak skúšaš držím palce, aby sa podaril ;)
OdstrániťMňááááám, určite vyskúšam túto Tvoju bezcukrovú verziu. Vyzerá mňamózne ;)
OdpovedaťOdstrániťJanulka vyskúšaj, ten med ho robí sladučký až až a celý je výborný ;)
Odstrániť