sobota 24. novembra 2012

Bashaland ♥ 5+1 ... sweets

Intenzívne sa učím a striedavo podlieham panike, upratujem šuflíky a pečiem. Zistila som totiž fascinujúcu vec, pečenie ma ukľudňuje. Samozrejme, pečiem recepty rýchle (nech sa zase dlho nezabávam) a jednoduché (nech mám istotu, že nič nepokazím). Ešte že môj drahý je stále ochotný to všetko jesť :)

A práve táto moja momentálna činnosť ma inšpirovala k môjmu tohtotýždňovému 5 + 1 ! 
(máte nápady na témy? niečo konkrétne, čo chcete vidieť? inšpirujte ma ! :)

Tento týždeň som našla a zamilovala si:


Ak sa vám piecť nechce (aj mne trvalo 20+ rokov kým sme si ja a táto činnosť k sebe našli cestu), odporúčam navštíviť potraviny v Marks&Spencer. Oblečenie kľudne vynechajte a nasmerujte si to priamo k potravinám a ich krásnym vianočným vychytávkam. Ooo. Najúžasnejšie keksíky, bonbóny, cukríky, vínečká a keď teda vy a pečenie fakt nie, tak aj nádherné mrazené koláčiky alebo aj hotové mňamky. A prísady, prísady, prísady. Úžasné, v týchto potravinách by som bývala. 
Tajný tip: od 22.11 do 5.12 20% zľava na vybrané kolekcie čokolád a sušienok. Hurá! Predajne na SLOVENSKU a v ČESKEJ REPUBLIKE.

A dajme tomu, že pečiete a že vás to baví a chcete, aby boli vaše koláčiky aj krásne, nie len chutné. Potom možno poprosíte Ježiška, aby vám doniesol krásnu knižku "The Cake Parlour Sweet Tables" od Zoe Clark. Myslím, že keby som bola seriózny koláčikozdobič, s touto knižkou by som aj spávala. Alebo ju zjedla. Kúpite napr. TU (poštovné zdarma).

Časopis Apetit som si ešte nikdy nekúpila. Vždy som ho len listovala u Lucky a ukazovala jej, čo všetko chcem upiecť/vyskúšať/zjesť/navariť/od nej aby mi navarila. Keď som ale videla decembrovú obálku s veľkým nápisom Vianoce (akurát nedávno som vravela drahému, že čím som staršia, tým viac ma fascinuje a páči sa mi všetko vianočné) a k tomu tie krásne koláčiky a ružový dizajn.. No dá sa odolať? Aj po prvom prelistovaní chválim a stále som nadšená! Ak náhodou Apetit nenájdete vo svojom novinovom stánku, ľahká pomoc - TU môžete nahliadnuť alebo si ho predplatiť.

Keď som objavila túto fotku, nemohla som si ju nechať pre seba! Našla som ju na blogu Hany Rawlings, ktorá má na svedomí food styling (foto David Turecký a decor styling Denisa Bartošová). Z pripravovanej knihy o zdobení! Hurá! Kapitoly plné dobrotiek, rady, tipy, foto postupy...hurá! Nemôžem sa vynadívať na nádherné koláčiky tejto šikovnej žienky! WOW!

Detský obedárik Beatrix NY Dolce & Panna som si zamilovala na prvý pohľad (inak sa nedá). Myslím, že je dokonalý. Už som robila malý prieskum o tom, či si ho môžem kúpiť a nosiť ako malú kabelku. Asi musím. Čo myslíte vy? Rozkošný však. Až mám chuť začať si so sebou všade nosiť pekné, malé, milo zabalené obedy. Kúpite TU alebo TU aj iné krásne obedáriky.

+1

Nie je TOTO So sweet tričko najkrajšie, aké ste kedy videli? Ja viem, je. Maškrty na ňom sú ručne háčkované, vymyslené autorkou. S nežnou čipkou a mašličkou. Ako stvorené do Bashalandu...

3 komentáre:

  1. Myslela som si,že ten prvý článok bol najlepší alebo tento je najlepší zo všetkých troch myslím.Také nádherné,úžasné,roztomilé,ružové.Tá torta,no idem ja hneď sledovať ten blog :)) Obedárik ako vyrobený pre teba.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem ! tie ružové mi idú tak nejak samé... :D obedárik krásavec že...tiež si ho viem predstaviť u seba doma ! :)))

      Odstrániť
  2. Áááách - nestává se často, že bych oněměla, ale teď se vážně nezmůžu na slovo...taková krása!
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D