štvrtok 6. júna 2013

Bashaland ♥ 5+1 ... in may

Mesiac prešiel ani neviem ako a zase je tu môj obľúbený zoznam. 5 + 1 krásnych, múdrych, šikovných alebo inak zoznam-si-zaslúžilých maličkostí, ktoré sa mi páčia, ktoré chcem, ktoré mať budem, ktoré som vyskúšala a v tomto prípade aj ktoré si upečiem (pri najbližšej príležitosti. Mňam). Tak sa poďte kochať spolu so mnou, vymýšľať, obdivovať, nakupovať. Čo som objavila v máji? (naozaj je už jún? To sa kedy stalo?)


1. Šaty som skutočne v 5 + 1 už dlho nemala (len v posledných dvoch zoznamoch, ehm). Nemôžem za to. Značku Dorothy Perkins poznám, no keď som minulý mesiac ukoristila jeden skvelý šatový poklad tohto mena, prezrela som si pozone ich stránku. Momentálne mám v košíku asi tak 720 vecí, vyberám a predstavujem vám moje favoritné šaty.

2. Keď som opäť raz hľadala niečo životne dôležité na ebay-i (teraz si nie som istá, či som chcela mašľu do vlasov alebo nový kryt na mobil - pekné kryty na mobily sú závislosť som zistila), ale ako to už raz býva, šťastnou náhodou som sa preklikala na tieto rozkošné bodkované aktovky. Chutné, však? Páčila sa mi aj šedá krásavica, ale tá je už vypredaná, ale táto ružová mi príde ako prudko reprezentatívna pre Bashaland.

3. Sušienkovo prezentujem veľmi otvorene (teda ani nie tak ja ako môj Blackie tu :D nielen z dôvodu, že poznám fešákov, ktorí za týmto nápadom stoja, ale aj preto, že sa mi tá myšlienka veľmi páči. Rovnako ako ja si v poslednej dobe dávam väčší pozor na to, čo zjem (a teraz nemyslím kalórie a sacharidy, teraz ma skôr trápia rôzne gumy, ktoré sa s radosťou stávajú súčasťou potravín) tak si nejakú tú zdravú mlsku zaslúži aj môj hafi. Psie pamlsky z tých najlepších surovín, mňam. O maliniakoch som spievala, ešte som ich ani neochutnala (maliny, ovsené vločky, med? Blackie môže byť rád, že som mu jeden nechala :D

4. Keď už sme pri tých psíkoch (nasleduje premostenie roka), zaujala ma aj benefičná burza, ktorú na svojej stránke organizuje Pes v núdzi. Už dávnejšie som pokukovala po náramkoch, no najnovšie mi padla do oka táto fľaška. Princíp je jednoduchý - vy máte nejakú parádnu vec a peniažky idú tam, kde sa zídu. Na tejto fľaške sa mi (okrem ružového motívu, samozrejme) páči aj jej ekologický duch - nehrozí rozpúšťanie a uvoľňovanie toxínov (ako napríklad pri plaste v kombinácii so slnkom). Je to proste kauf.

5. Takto. Stáva sa mi, že sedím v práci, makám a zrazu mi pípne nejaký lahodne šmakózny recept (zdravím :D  a ja som na najbližšie tri hodiny mimo a potom všade píšem, že arašidové maslo a mňam - mňam - mňam. Ale tento recept ma uchvátil natoľko, že som ho preposlala trom ľuďom (vo väčšom počte sa lepšie oslintáva obrazovka). Obsahuje všetko, čo mám rada - arašidové maslo, arašidové maslo a arašidové maslo (aha, zase sa mi to stalo). A ozdobený je malými Reese's cups (ak ste ešte nemali, okamžite vygúgliť a objednať, je to jedna z mojich najobľúbenejších vecí na svete!). Mňam. Tak sa kochajte, pečte a napchávajte! Aj ja sa čoskoro budem. TU

+ 1 Violet som na sashe objavila už dávno, pamätám si jej parádne žurnály a koláže. Ale až nedávno som zistila, že Violet robí aj fešné veci a ó á aké parádne! Najmä jej kolekcia Domini sa mi páči - kochnite sa aj vy, určite sa bude páčiť aj vám, je plná obľúbených farieb a odtieňov Bashalandu.

10 komentárov:

  1. zase krásne! :) na dorothy perkins chodím šaty obdivovať fakt často,majú ich tam tooľko a takmer všetky sú pekné,to nehovorím o cenách,keď sú zľavy
    aktovka je strašne zlatá,tento klasický tvar nikdy neomrzí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) veru na dorothy by som si toho povyberala kopu !

      Odstrániť
  2. Tú kabelky očumujem už dlhšiu dobu aj ja, ale Maťko mi vysvetlil, že nemôžem mať sviatok každý mesiac..Bohovsky vyzerajúci koláčik ma tiež oslovil, ale ja si neviem predstaviť ten výbuch toľkých sladkých príchutí naraz a v jednom súste :D! Fľašu plánujeme objednať aj my, krásna myšlienka a tie farby (inlove)! Šatôčky, klasicky krásne, pôvabné, elegantné, absolútne hodiace sa k tvojej osobe :)! Náhrdelník mi príde, ako vlastná výroba, fakt si ho nevyrobila ty? (možno ma zmiatla tá ružová) :)
    Sušienkovo - Maliniaky, môj obľúbený nedeľný dezert, spolu so Suši si na nich rady pomaškrtíme, jeden Suši, dve mne, jeden Suši, dve mne..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môžeš! On tomu nerozumie! :D to by bola možno výhoda, konečne by som nespráskala pol plechu, ale iba jednu porciu ako slušný človek :D nevyrobilaaa, to bude tou ružovou, my tak k sebe pasujeme !! :))
      ano ano, takéto spravodlivé delenie sme aj my s Blackiem (teda ja) zaviedli

      Odstrániť
  3. Tie šaty sú dokonalé, (škoda, že tak drahé) a celá tá značka DP je úžasná. a kockatý náhrdelník očumujem už pekne dlhú dobu, lebo je tak krááááásny:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to som si aj ja hovorila, ale podľa toho ako som ich preklikala som asi tie najdrahšie si vybrala, majú tam aj parádne ceny na niektoré :) očumuj a kupuj, ja už som si jeden zadovážila O:-) a je to fešááák

      Odstrániť
  4. Jéj, ďakujem krásne za pridanie náhrdelníka do tejto očarujúcej spoločnosti! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. šaty a kabelka jsou super a ten dortík... mňam! :D :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D