štvrtok 4. júla 2013

June favorites

Túto kategóriu som veľmi sebecky vymyslela pre seba, pretože, poviem vám úprimne, jún nebol práve najlepší mesiac a takto symbolicky si chcem pripomenúť všetko milé, pekné a chutné, čo sa v júni stalo. Zjedlo. A že aj keď sa niekedy nedarí, aj tak sa dejú milé veci a maličkosti a výmysly a existujú spôsoby, ako si ten deň skrášliť. A ak sa vám bude príspevok páčiť, takéto malé črepinky budem rada prinášať každý mesiac.
Tak čo ma v júni potešilo?

  • Shopping! Neexistuje problém, ktorý by pekné drobnosti a malé nákupy nevyriešili. A keď navyše všade panujú zľavy, nevznikne vám nový problém v podobe pochudnutej peňaženky. Všetci sú spokojní a vy máte kopec nových krasotín! Hurá! (ak je vám ten náhrdelník povedomý, tak áno, z mojich 5 + 1 si často sama niečo odnesiem...)
shoes GATE | t-shirt MANGO | sunnies GATE | necklace VIOLET (here)
  • Čokoláda! Neexistuje problém, ktorý by čokoláda nevyriešila. Čokoláda to sú endorfíny, keď je v peknom balení tak sa k tomu priráta aj estetično a navyše keď je to darček tak aj dobrý pocit, že si na vás niekto spomenul. A tieto pralinky  boli skutočne vynikajúce!
  • Leto! Melón je moje najobľúbenejšie ovocie (hneď po malinách, ktoré sa úspešne tiež dostali do tohto príspevku). Jedla by som ho na kilá alebo litre alebo na čo sa melón je a zahryznúť sa do melóna, to pre mňa znamená taký malý výbuch šťastia. A navyše som objavila skvelý spôsob, ako dodržiavať pitný režim, stačí džbán čistej vody a pár koliesok citrónu alebo limetky a k tomu niekoľko lístkov mäty a vznikne celkom nový drink. Hurá leto!
  • Smoothie! Samozrejme, že som neobjavila smoothie len teraz, veď som nejaká kvetinka čo kráča s dobou a registrujem ich už dlhšie. Ale v júni sa v mojej kuchyni so smoothie roztrhlo vrece, pravidelne kombinujem ovocie, miešam, mixujem, dopĺňam a tlačím. Najlepšie je, že môžete skombinovať všetko a je to skvelý spôsob ako skonzumovať postaršie kúsky ovocia, ktorých by ste sa v nerozmixovanom stave už možno štítili. Fešák na obrázku sa skladá z banánu, kiwi, niekoľkých mrazených malín, ovsených vločiek a agávového sirupu, ale skúste pomixovať aj baby špenát alebo pridajte lyžicu arašidového masla či trochu kokosu. Mňam!
  • Domáca zmrzlina! Môj drahý skonštatoval, že tvorba domácej zmrzliny je môj letný ekvivalent k pečeniu. A má veru aj pravdu, za posledné dva týždne som robila zmrzliny tri. Čoskoro vám poviem, ako na to! Mňamózka!

14 komentárov:

  1. skvele vsetko- pralinky i limonada- presne taku sa chystam... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mňam mňam, smelo do toho, treba si osladiť život (a limonádou osviežiť ;)

      Odstrániť
  2. Júj, vidím, že náhrdelník má chic domov, ďakujem za zdieľanie a mňamkové inšpirácie! :o)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za máličko! Ja ďakujem, vždy keď ho mám na sebe, niekto mi ho chváli (naposledy dnes !)

      Odstrániť
  3. Teším sa na tvoj recept na zmrzlinu!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. A tento článok chceme každý mesiac! ❤
    ten náhrdelník je nádherný, už dlho ho obdivujem, a čokoláda má nádherný obal, ja milujem všetko čo má krásne škatuľky, citronáda (v tvojom prípade limetkoláda? (čudné slovo :DDD) je najlepší nápoj na leto a melón je naj ovocíčko:) a smoothie som ešte nikdy nemala, raz si ho spravím! a recept na zmrzlinu chcemeee:) ❤❤

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tvoje želanie je mi rozkazom ! ;)
      Aj jaa! Koľkokrát si niečo kúpim len pre krásny obal :D (v tomto prípade vôbec neodporúčam návštevu Marks&Spencer , najkrajsšie obaly pod slnkom !)
      Dúfam, že ti smoothie bude chutiť, ale určite bude ! A zmrzlina tadaaa už je tam ;)

      Odstrániť
  5. krásny článok! Veľmi ma bavil...hm ta zmzlina vyzerá skvelo..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. papanicu som ti už niekoľkokrát kometnovala a za všetkým si stojím...ja lenže ťa fest rada čítam :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D