pondelok 16. decembra 2013

Brand ID alebo ako vyzerajú šaty pre L'Occitane

Ak sem občas zavítate a čo-to si prečítate viete, že moja škola sa viac ako na poučky a teórie sústredí na prax. Väčšinou nás hodia do studenej vody a nútia nás prežiť. Čo v preklade znamená, že nejaké náznaky zadania sa aj dozvieme, ale poradiť so všetkými si musíme sami. Inak to nebolo ani s našim posledným projektom, Brand ID, ktorý sa vo všeobecnom hlasovaní všetkých študentov umiestnil na prvom mieste ako najlepší projekt. Ale náročný. O čo ide som ako-tak načrtla už TU
Dvadsaťosem tímov si malo zvoliť ľubovoľnú značku (ktorá nemá nič spoločné s módou), preštudovať ju odhora nadol, navrhnúť a ušiť šaty, ktoré zodpovedajú filozofii a imidžu značky, vytvoriť si stánok ako na veľtrh a okrem toho napísať rozsiahlu seminárnu prácu (nazvime to report) o všetkom (ale o čom, to nikto nevie a nikto nepovie, to si musíte zistiť).
Našim výberom bola francúzska kozmetická značka L'Occitane, ktorá ponúka kozmetické výrobky z prírodných zložiek za vyššie a luxusnejšie ceny - to bola v skratke naša hlavná inšpirácia pri šatách a kombinácii materiálov. Základ tvorí kombinácia bavlny a ľanu, ktorá symbolizuje to prírodné tejto značky, doplenené o tylovú sukničku, lupene, ktoré sú tvarom aj farbou inšpirované levanduľou, symbolom tejto značky. Pri šatách nastala len jedna maličká tvorivá kríza, keď sme večer o 7mej asi po desiatich hodinách práce zistili, že máme málo tylu, že viac látky kúpiť nestihneme a že lupene na sukni nebudú až po zem tak, ako mali byť. Keď nastane kríza a váš dizajnér sa hodí o stôl s tým, že nevie, čo má robiť a asi sa rozplače a tri nešťastné ženy pozerajú jedna na druhú a krčia plecami a jediné, čo vedia je, že treba zachrániť situáciu, lebo keď sa zrúti dizajnér, zrúti sa aj projekt. Vtedy treba vytiahnuť všetky dopingové pomôcky ako keksíky, čokolády, cigarety a 5 minút oddychu a nalákať na ne dizajnéra. Ktorý potom dostane nápad a vy môžete voľne dýchať. Ale bola to dráma.
Náš stánok je inšpirovaný domčekmi z Provence a opäť prírodou, aby korešpondoval s L'Occitane, preto kamenná stena, drevené okenice a živé kvety nemohli chýbať. Okrem toho nám tam počas prezentácie voňala levanduľa, jednoducho všetko ako má byť. A aby som nás dokonale vychválila, k dispozíici sme dostali len drevenú dosku, ktorá tvorila zadnú stenu a pódium. Všetky úpravy, ktoré vidíte (vyrezané okno, vyrobené, navŕtané, ceduľa s nápisom…) sme vyrobili sami vlastnoručne.
Dostali sme zatiaľ najvyššiu známky, čo je na dánskej 7-stupňovej škále 12. Áno. Ja viem. Ale znie to dobre. Ešte sa budú hodnotiť šaty zblízka a seminárka k tomu, ale koho by to dva týždne pred Vianocami zaujímalo? Aha. Týždeň. Dlho som nekontrolovala dátum.
A takto nejak to na prezentácii vyzeralo:


posledné čechranie lupeňov pred príchodom profesorov
náš multi-kulti dream team
A, samozrejme, tu sú stánky ostatných našich spolužiakov. Musím pochváliť, všetky boli úžasné. Veľa študentov (rovnako ako môj spolužiak) šili kus odevu prvýkrát v živote. A mnohí prvýkrát vŕtali. Celkom dobré, čo poviete?

Ktoré sa vám páčia najviac?

















A takto to vyzerá, keď stres vrcholí, blíži sa termín a nikto nič nestíha!



17 komentárov:

  1. Wow,vyzerá to tam úžasne! Najviac sa mi páči stánok the NY times,ten je vážne originálny a ten váš samozrejme tiež :) Tak je to aj so šatami,plus ešte nespresso a jack daniels :))
    Inak to s tým dizajnérom ma fakt pobavilo,keď som si to predstavila :D Ale vtedy to určite také vtipné nebolo :D
    P.S.: Krásny účes si mala Baši! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, naozaj všetky boli skvelé naživo :)
      Ani nie, alebo možno už aj áno, vieš ten stav, keď už si tak unavená a zúfalá, že sa aj zasmeješ :D
      Ďakujem, to mi náš dizajnér vymyslel :)))

      Odstrániť
  2. ja fandím vodke a Timesu a vaše tiež super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ooooooh, cool, btw aj ten report by som si rada precitala ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hehe, ten som písala celý ja a teda poviem ti, že až tak zaujímavý ako stánok a šaty nie je :)) je tam čo-to o histórii, vysvetlenie prepojenia šiat so značkou, o materiáloch, výrobe , nejaké výpočty a veľa skíc a náčrtov (OK, tie nie sú odo mňa :D

      Odstrániť
    2. tak aspon nejake pikosky z neho ;)

      Odstrániť
  4. Vy ste fakt (ten najrozkošnejší) multi-kulti dream-team!:D Na čele s tebou, samozrejme;-). A ja som si chvíľočku myslela, že za modelku teba vybrali. Mali. To by potom boli známky! Jednotky s hviezdičkou (či ako sa to tam u nich/vás:-). Úžasné je to celé, fakticky, najzaujímavejšejšie! L´Occitane by vám mal poslať nejaké levanduľové dary:-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juuu ďakujeme :D :)) to si veľa ľudí, ktorí videli fotku šiat s modelkou odzadu mysleli. Bohužiaľ, som konkurz na modelku nevyhrala, lebo mám širšie boky ako vyvolená, ale myslím, že jej to aj tak svedčalo, aj keď moje skromné ja ďakuje a červená sa za tvoje pochvaly :D

      Odstrániť
  5. Bašík,pri čítaní tohto postu na mňa normálne prešiel ten váš prípravný stres,waaa :D Počas školy som bola na Erasme,takže tú /ne/organizáciu a /dez/informovanosť si viem živo predstaviť!
    A inak,na fotke vyzeráš veľmi čarovne,tak nejak inak,asi to bude tým stresom:D Myslím,že ti náramne prospieva :D
    Ale do tých šiat mali teba navliecť,podľa mňa by ti pristali viac,ako modelke-ked tak vedľa seba stojíte O:)
    Jop, a neviem,čo to máš s vlasmi a či sú to tvoje /pardon,ale v týchto veciach som strašne neerudovaná:D/,ale vyzerá to krásne a moc sa ti to hodí,nos ich tak furt!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Joo, áno, to je u nás bežné, ale niekedy si myslím, že naschvál - proste ako príprava na reálny život, kde ti tiež všetko nenaservírujú pod nos :))
      Ďakujem , stres mi pristane :D juu ďakujem Bernuška :)
      Haha áno sú moje, takto vyzerajú moje vlasy odzadu, surprise :D ďakujem krásne, milerada by som ich tak nosila stále, ale česal ma kamarát a ja si zvládnem maximálne tak drdolček na vrch hlavy vyčesať :D

      Odstrániť
  6. Vše je originální a krásné, jste moc šikovní. :) Nejvíc mě dostala vodka! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ste ozaj moc šikovní a všetko sa mi veľmi páči :)
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Všetky sú krásne, ale najviac ma zaujali šaty pri Jack Daniel´s! :) Ale skutočne šikovné kúsky!

    vladiesblog.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D