sobota 13. októbra 2012

DIY star bracelet - náramok s hviezdičkami

V noci sa mi nechcelo spať. Venovať sa štátniciam. Ale dostala som strašnú chuť, niečo si zmajstrovať. Keď som prebehla záložky s DIY návodmi, inšpirovala som sa (verte či nie) týmto nápadom. Ako to už ale býva, počas výroby som milión vecí pomenila a viac majstrovala ako fotila. To je ale na vlastnej fantázii spojenej s pôvodnou inšpiráciou to najkrajšie, vždy vám vznikne niečo VAŠE :) Myslím, že návod je aj tak celkom jednoduchý a určite vidíte, čo som kde splietla, aby som dosiahla taký výsledok :)


V pôvodnom návode bol špagátik/bavlnka a matice, ktoré som ja vymenila za korálky - hviezdičky. Samozrejme, že niečo také jednoduché mi nestačilo, tak som vymýšľala ďalej. 
Na moju verziu náramku som potrebovala:

  • bavlnku (3 kusy po cca 30-35 cm)
  • korálky
  • retiazku + spojovacie krúžky + nity
  • stužku



Nuž a postup je jednoduchý. Tri kúsky bavlnky rovnakej dĺžky spolu zviažte a prilepte o stôl, aby sa vám nehýbali hore-dole. Začnite ich splietať (ako klasický vrkoč) a po kúsku navlečte korálky (u mňa asi po 5cm) zase kúsok pleťte a navlečte. Na konci opäť zviažte. Ľahké :)
Mne sa zdal náramok priveľmi obyčajný, tak som na spojovací krúžok navliekla tri rôzne dlhé retiazky a tento pripevnila do uzlíka na náramku, z druhej strany druhý krúžok navliekla cez druhý uzlík. Na nity som navliekla perličky a pripevnila ich do stredu retiazky. Ku každému koncu náramku som nakoniec priviazala stužku.
Tadá !


(PS. a o modrom makramé náramku si povieme v najbližšom DIY ;)

4 komentáre:

  1. krásne náramky všetky,si strašne šikovná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Líbí se mi ten zlatý - první z leva
    http://chilli-chocolate.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak niečo také by sa určite páčilo dcére. Tá si teraz nosenie rôznych náramkov veľmi obľúbila a dokonca si ich aj vyrába. Ja som na to nikdy veľmi nebola. Je ale pravda, že jeden náramok v poslednom čase nosím stále. Je to taký ten fitness náramok. Konkrétne mám takýto od Xiaomi. Musím povedať, že je to vážne užitočná vec. Skoro ho nedávam z ruky. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D