streda 17. októbra 2012

Reštaurácia Bemba

Poznáte ten pocit, keď objavíte úžasné miesto a chcete o ňom každému povedať? Miesto, ktoré by mal každý aspoň raz v živote navštíviť alebo spoznať? Občas na také miesto natrafím a ako človek ukecaný si to, samozrejme, nemôžem nechať pre seba! Preto sa z času na čas na mojom blogu objavia aj tipy. Tipy budú vždy iba na miesta, ktoré mám rada a ktoré vám rozhodne odporúčam ! :)

Dnes som sa rozhodla predstaviť vám Reštauráciu Bemba v Bratislave. 

"Pozývame vás do prvej reštaurácie so živou stravou na Slovensku. Príďte sa presvedčiť, že nevariť je nielen zdravé, ale aj chutné."

Presne tak. Reštaurácia Bemba proste nevarí. Ponúka prirodzenú rastlinnú stravu, raw food. Na svoje si tu prídu vegetariáni, vegáni a dokonca aj tí z vás, ktorí majú bezlepkovú alebo bezmliečnu diétu či sú diabetici. Ak teraz 9 z 10 z vás ohrnulo nosom a predstavilo si tanier plný klíčkov, dovoľte mi vyviesť vás z omylu. Môžete byť zarytý mäsožravec, milovník vyprážaného alebo odporca zeleninky. Ak raz navštívite túto reštauráciu, budete sa chcieť vrátiť.

Predstavte si nádherne pokojnú atmosféru, obsluhu, ktorá je milá a vie poradiť a jedálny lístok, aký ste ešte nevideli. Ako asi vyzerá Burger s čerstvými bylinkami, keď v tejto reštaurácii nevaria a nepodávajú mäso? Je Chilli con cacao zo štipľavého kakaa? Aká je nevarená Paprikovo-paradajková polievka? A ako môžu v takejto reštaurácii chutiť Palacinky?

Ste zvedaví? Aj ja som bola. Túto reštauráciu som zatiaľ navštívila dvakrát (s drahým sme sa ale dohodli, že si z toho spravíme pravidelný rituál) a dvakrát som bola nadšená. Aby ste vedeli. Som mäsožravec, ktorý zje všetko čo mi neutečie. Slané, sladké, mäso, zeleninu. Milujem reštaurácie. Vybrať si neviem nikdy. A potom často potichu frflem. Tu sa vám to nestane, všetky chute sú také iné, také nové a také dobré, že si to tu zamilujete. Vybrať si môžete zo šalátikov, špecialít, polievok, dezertov alebo čo tak začať deň zdravými raňajkami?

Ak ste zvedaví a radi skúšate nové veci, táto reštaurácia určite nesklame. "Zázrak v kuchyni" ako kuchára nazvala slečna, ktorá nás obsluhovala, vie pomiešať chute tak dobre a krásne, že sa sem určite radi vrátite :)

Aby ste mi verili, nafotili sme si našu (zatiaľ) poslednú návštevu alebo si pozrite, ako vyzerajú ostatné mňamky, ktoré táto reštaurácia ponúka.


Tekvicová polievka
Chilli con cacao
mňam mňam
Slivkové gule s lekvárom (ktorý je nevarený a asi najlepší na svete)

Takže, kedykoľvek budete v Bratislave a budete mať čas, určite vyskúšajte! Ak ste skeptickí, budete veeeeľmi prekvapení ;)


Reštaurácia sa nachádza v OD Slimák na Hálkovej 1 a obslúžia vás tu každý deň (okrem nedele, kedy je zatvorené) od 10 do 21.

5 komentárov:

  1. tie slivkové gule môžu byť dobré :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. priznám sa, som trochu skeptická, ale keď to tak odporúčaš, dala by som si povedať. navyše fotky vravia, že aspoň (a nielen) oči sa najedia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To poslední jídlo bych spořádala i třikrát, jak dobře to vypadá.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já teda skeptická nejsem vůbec a ano, hned bych se tam rozběhla a všechno snědla! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ano ano, ja verim, že na prvý pohľad / počutie , môže byť človek skeptický :) keď si ale vyberiete jedlo z vecí, ktoré máte radi, určite budete nadšení. A hlavne prekvapení, ako sa dá také jedlo spraviť tak dobre ! Vegánske a bez varenia :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D