streda, 21. augusta 2013

Pečené paradajky s tymiánom

Ahojte kvetinky, to je doba, čo sme sa nevideli ! Už som skoro týždeň namieste a strašne rada by som vám porozprávala viac - ako som cestovala, ako som sem prišla, ako to tu vyzerá, čo som tu objavila, čo tu neviem objaviť, ako sa mám, ako nás učia, akí su všetci ku mne, ako mi za posledné dva dni tri slečny pochválili topánky (čo je naozaj vec, ktorá na fashion škole poteší!), ale dnes to ešte nebude o Dánsku - ale všetko bude, sľubujem a prisahám na moje najlepšie čižmy, ktoré ma v auguste chránia pred krutým dánskym počasím (zmienka o počasí musí byť)! Dnes si spoločne pospomíname na malú rozlúčku, ktorú som mala s Luckou pred mojim obchodom a ponúknem vám jeden super náročný recept. Ale že fakt, že fakt. Že fakt náročný. A budem dúfať, že sa mi čoskoro podarí sa ozvať!
Zatiaľ sa majte krásne a niečo dobré si za mňa upečte. :)
PS. a ešte tu takto oficiálne ďakujem za všetky milé komentáre k minulému článku, naozaj ma veľmi potešili, ste zlaté.


A jeden náročný recept na pečené paradajky (ktoré sú ale tak dobré a v priamom prenose ste ich mohli vidieť TU!)

Potrebujeme:

  • paradajky (podľa veľkosti, radšej väčšie cca 6 - 10)
  • cesnak (asi 2 strúčiky) 
  • tymián
  • olivový olej
  • balzamikový ocot
  • soľ + korenie
  • akékoľvek iné bylinky sú vítané
Postup:

Náročný. Rúru predhrejte na 180 °C. Na plech rozložte papier na pečenie, na ten poukladajte paradajky, ktoré ste si prekrojili na polovicu. Rovnomerne na ne rozložte vetvičky tymiánu a na jemno nakrájaný cesnak, posoľte, okoreňte, ak používate aj iné bylinky, smelo ich rozsypte a nakoniec pokvapkajte olivovým olejom a balzamikovým octom. Pečte asi hodinu a potom mňam!



A niektoré ostatné mňamky (recept na najlepší fazuľový dip a polo-domáce nachos nájdete TU).








7 komentárov:

  1. Konecne novy prispevok! Uz som mala abstaaak :) Tie paradajky vyzeraju super, prave si ma presvedcila, ze ich musim vyskusat, uz som ich vyobzerala v Apetite. No a ten malinovy brownies...je to on, vsak? Nikomu som nedala, vobec sa nehanbim, bol proste moj a nedalo sa podelit:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, môžeš mi aj hneď povedať, či som dala recept správne, lebo som ho písala po pamäti :D áno to je on a to je dobre! Veď som ho zabalila len tebe, neboj sa, baby sa ho napchali už v ten deň ako som ho doniesla :D
      A veru, konečne príspevok, chcela som niečo normálne dánske, ale nemám ešte internet, akurát sedím v mekáči lebo to je najbližšia free wifi k bytu a potrebovala som robiť niečo do školy, tak som hneď aj toto spísala, keď mám také mňamózne fotky :)

      Odstrániť
  2. Vše vypadá skvěle! Hned bych si s chutí něco dala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ooo :) no neviem neviem, ci sa na ten recept odvazim :P ale mnam. Drzim palceky v novej krajine. Ja si este stale oficialne uzivam pracak :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hmmm, to boli ale hody :) tie paradajky snad niekedy vyskusam :D

    ps. tesim sa na danske prihody :) a ake to boli topanky, ktore ti pochvalili?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mňam, děláš mi chutě! :D ale fajn inspirace :)) vypadá to skvělě!

    kashifashion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Mňam..taký koláčik by teraz bodol :).
    Pečené paradajky som ešte nejedla,vyzerajú super.
    Teším na ďalšie články,o tom ako sa máš ako žiješ a čo nového.
    Maj sa krásne.:)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D