pondelok 24. marca 2014

Keď to má rovnakú cenu ako med, musíš to mať

Taký malý šoping nemôže byť nikdy zlý. Si myslím. V mojom prípade väčšinou platí (veľmi presný príklad zo života len pre vás odžitý na vlastnej koži dnes): Ach jaj, došiel mi med. Galiba. Musím si kúpiť nový, nuž zájdem do potravín. 30 dánskych korún (približne 4 eurá)?! Zdierači. Vlastne med vôbec nepotrebujem. A úplnou náhodou si o dvadsať minút na to kupujem nové, sedemdesiatešieste, slnečné okuliare, ktoré stáli len neuveriteľných 30 korún, čo je, samozrejme, cena, ktorá sa neodmieta. A teraz mi povedzte niekto, že ste na tom rovnako alebo či som jediná šialená žena široko-ďaleko. Samozrejme, nie, že by som jedla kôrky chleba, ktoré som si schovala v novembri a dopĺňala to tým, čo sa mi podarí ukradnúť spolubývajúcim, ale je pravda, že keď nakupujem, tak už fakt neberiem všetko len tak, vyskúšať, ale čítam, kalkulujem, rozmýšľam, kombinujem, počítam, nakupujem (aj keď, priznávam, sú momenty, keď mi čarovné slovíčko "tilbud, ktoré označuje výhodnú ponuku či zľavu, rozpumpuje krv v žilách a potom nepoznám zľutovanie či stav konta /ako napríklad dnes, keď som kúpila kozí syr za cca 60 centov, čo nebolo spôsobené len výhodnou ponukou, ale aj drobnou chybou predavačky, ale nezachádzajme do detailov, všetci máme nárok na malé životné radosti, však áno). Tento dospelácky systém, samozrejme, platí len pri nákupe potravín. A tak sa mi stále stane, že keď vidím niečo v skvelej zľave, čo mi dokonale zapadá do šatníka, čo tam ešte nie je, čo je tam len trinásťkrát, čo má odtieň pudrovo-ružovej, čo sa mi šialene páči a určite to naplno využijem už zajtra/keď sa oteplí/keď pôjdem domov/keď bude mať niekto narodeniny. A moje extrémne výhodné kúpy sú väčšinou spôsobené nechtiac. Šaty som si kúpila, keď likvidovali obchod a ja som tam márne hľadala narodeninový darček spolubývajúcej, balerínky cestou na dánštinu, keď v obchodnom centre robili malý "blšák" (vždy určitý obchod má v strede centra vyložené stoly a ponúka tam veci, ktoré ste si chceli kúpiť už tri mesiace za ceny, ktoré sa nedomietajú), spomínané slnečné okuliare keď som išla kúpiť lacný zámok na skrinku do fitka a slamky a vrecúška som našla nechtiac pohodené tam, kde byť nemali, keď som kupovala narodeninovú pohľadnicu. Ah a nohavice som tiež uchmatla cestou na dánštinu (áno, oplatí sa chodiť na kurz v miestnom najväčšom obchodnom centre). Ale hlavné je, že najdrahšia z týchto vecí stála cca 4,5 eur, takže sa stále považujem za šoping mástra.
A týmto vám posielam k srdcu moju životnú radu: nekupuj to kým to nepotrebuješ alebo kým to nie je za super cenu. A keď je to med, za cenu ktorého môžeš mať slnečné okuliare, prestaň sladiť.







27 komentárov:

  1. ty šatičky jsou boží, a mám chuť na med

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha chuť na med som nečakala :D a ďakujem, šatičky som tam nemohla nechať :))

      Odstrániť
  2. Pekné vecičky :) Tiež mám chuť na med, haha :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super veci si objavila! Šaty sú krásne krásne, vílovské<3
    Ja sa tiež považujem za najviac bargain huntera ale akosi už zarábam tak si dopriavam hriešne pokušenia (ale kvalitné veci čo viem že mi vydržia) :)
    Tento týždeň ale končím v práci, takže zasa naplno brázdenie sekáčov:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno presne, aj mne prídu vílovské úplne :)
      Pamätám tie zlaté časy, keď som pracovala a nerozmýšľala, či vezmem med :D ale brázdenie sekáčov má svoje čaro, ktorého by bola škoda :))

      Odstrániť
  4. No teda! Kozí syr za 60 centov? Ma chceš naštvať :D Mohla by sa predavačka sem tam aj u nás pomýliť:), lebo je fakt dosť drahý, zvlášť, keď ho je veeeľa krát do mesiaca. Poslednou dobou by som dala skôr prednosť jedlu :D A potom sa čudujem, že mi rastie pupok :D, no otec chová včely, takže med mám doma nonstop a domáci!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :DD niee . Mal stáť pôvodne cca euro, ale zle mi ho nablokovali a zaplatila som zaň viac, tak som teda, samozrejme, poukázala na túto životnú krivdu a slečna mala problém pri toľkých číslach zrátať, koľko mi mala vlastne vydať a ja som to neriešila, vzala mincu a až doma prerátala :D ale poteší :))
      Ooo tak domáci med je iná káva :)

      Odstrániť
  5. Tie papierové vrecká a slamky sú najkrajšie <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa teším zo všetkého, ale priznávam, že tým som skrátka neodolala :)))

      Odstrániť
  6. Posledná rada je naozaj dokonalá! A tiež chcem žiť niekde, kde to takto super funguje! :)

    Ema

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha áno, snažila som sa prísť s niečim poučným! :D Všade to super funguje, len musíš ten super systém objaviť ;))

      Odstrániť
  7. Odpovede
    1. Balerínky 15 dánskych korún, čo sú +- 2 eurá :)

      Odstrániť
  8. ja si ešte dávam jednu lyžičku cukru, potrebujem nové topánky. Čo s tým? Vezmem si Tvoju radu k srdcu a skúsim šťastie :-)
    katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Hej, tiež to mám tak... za niektoré veci mi to príde strašne veľa a potom v inom obchode veeeeľmi ľahko oplieskam oveľa viac :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, áno , dôverne mi je to známe táto diagnóza… :D

      Odstrániť
  10. No teda! Tie šaty! Ach! A tá cena syru! Och! :D Jáááj, tu je vždy tak pekne a veselo...♥ ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Achjo, na to, jak jsem nákupy nikdy moc nemusela, tak bych si teď tak zanakupovala! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D