streda 10. decembra 2014

Sprievodca vianočnými darčekmi alebo gift guide 2014

Ako praví stará čínska pranostika "na vianočný gift gájd nie je nikdy neskoro", my máme ešte dva týždne do Vianoc, tak čo to z môjho čarovného zoznamu ešte určite objednať, vyzdvihnúť na pošte, zabaliť a darovať stihnete. Zvyšné vyvolené položky si nechajte na neskôr, veď budete mať predsa narodeniny/prežijete ťažký deň v práci/pustíte postarších ľudí v električke na sedátko/v pondelok nikoho nezjančíte/na večeru si nedáte zmrzlinu… je predsa toľko možností a dôvodov prečo, za čo a na čo sa odmeniť !! (OK Baša, späť k téme, toto je zoznam potenciálnych darčekov, ktorý má inšpirovať k darovaniu sebe milovaným! Nie. pardón. V tomto poste to nepôjde bez trocha šopaholizmu a lásky zameranej sama na seba :D

Tak poďme na to - spravila som taký malý súhrn pekností z domácich aj zahraničných stránok (všetci zahraničiari pošlú aj na Slovákiu) tak dúfam, že si pri ňom slastne pohmkáte, povyberáte a kúpite. sebe. Milovaným! 

PS. ak vás môj tohtoročný vianočník neuspokojil, mám tu aj jeden minulorčný slovenský a zahraničný a potom ešte osobný predminuloročný. Ak nie darčeky, aspoň predajcovia či obchody vás určite inspirujú!

Tak aké praktické, módne, čitateľské či kozmetické dobroty tu tohto roku máme?



1. Začnime niečím, čo každá z nás potrebuje k životu - kabelkou. Krásna snová kabelka od Ammyly je perfektná na prechádzku zasneženou krajinkou. Krásavicu nájdete TU.
Ako vidím, táto je na objednávku a do Vianoc nebude, ale napríklad jej sovia kamoška je skladom!

2. Táto knižka, Winnie the Pooh (Medvedík Pu) od A. A. Milne, obsahuje citáty, ktoré by vás mali sprevádzať celý život - presne tie, na ktoré by ste si mali spomenúť v ťažkých chvíľach. Napríklad - "How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard" (Koľko mám šťastia, že mám niečo, čo robí lúčenie takým ťažkým.) alebo  "How do you spell love? You don't spell it, you feel it." (Ako vyhláskuješ láska? Lásku nehláskuješ, lásku cítiš.) TU ju nájdete v angličtine, TU v slovenčine.

3. Nádherný Bublifook náhrdelník. Každý kúsok bude originálny a len váš, keďže každé jedno písmenko je vyrazené ručne. Môžete si vytvoriť náhrdelník podľa svojho želania či predstavy s obľúbeným citátom, menom milovanej osoby alebo jedla. (len som kreatívna) Náhrdelník najdete TU . A mimochom, viem o čom vravím, tiež jeden vlastním ;) AHA

4. Nemusíte byť Dulce Candy a vlastniť viac ako 500 kozmetických štetcov, roztomilý kozmetický organizér určite ocení každá z nás. Pevný obal na kozmetické potreby vám rád a ochotne ponesie všetko, čo potrebujete či už na každodenný život alebo cesty. Tohto fešáka nájdete TU (a ak vám chýba aj nejaký ten kozmetický štetec, najlepšie nájdete rozhodne TU ;)

5. Parádna svieža sada prírodnej kozmetiky určite poteší nejednu voňania chtivú kvetinku. Táto sada obsahuje prírodné kúsky od Ponio - šampúch, mydlo či dezodorant. Zaujala vás? Nájdete ju TU.

6. "What goes around - comes around" nespieva iba Justin, ale aj karma - ako ty komu, tak karma tebe. Tento strieborný náhrdelník vám pripomenie, že nie je na škodu konať dobre a myslieť pozitívne, lebo všetko sa vám skôr či neskôr vráti. Náhrdelník nájdete TU.

7. Never miss a chance to sparkle! Premeškať príležitosť, kedy zažiariť? Ešte to by nám chýbalo! Skvelá minimalistická grafika s inšpiratívnym citátom vám zlepší náladu už po prvom pohľade, nájdete ju TU.

8. Nádherný, teplý, ku všetkému sa hodiaci a oku lahodiaci šálik od F&F. Šál je jeden z tých doplnkov, za ktoré sa vám v chladných mesiacoch nepoďakuje len odraz v zrkadle, ale aj vaše zdravie. Navyše parádne ide ku všetkému, kabátu či koženej bunde a každý kúsok skvelo oživí. Hľadajte v predajniach F&F alebo TU.

9. S týmito perami človek zahodí smartfón, počítač aj písací stroj a kade bude chodiť, tade bude rozdávať autogramy! Sympatické perá v krásnych pastelových farbách a rôznych vzoroch - a že užitočné darčeky nemajú šmrnc, cha! Perá nájdete TU.

10. Parádna retro dekorácia (nielen) do kuchyne. Veselé farby a škandinávske vzory, vyrobené v Českej republike, takže k nám nepoputuje zďaleka. Hľadajte, sledujte, vyberajte a objednávajte TU.

11. Ružové diáriky so zlatým vyznaním neklamú. Tento diár na rok 2015 bude vaša pamäť, hlava aj motivátor. Okrem klasického ročného diára v ňom nájdete aj stránky na zapísanie svojich cieľov, zvykov a rok vám bude spestrovať inšpiratívnymi citátmi. Toto je tvoj rok! Diár hľadajte TU.

12. Dá sa tomuto puzdierku odolať? Veru. Nedá. Ušité z kvalitnej japonskej bavlny, na drobnosti, perá, kartičky, rúže, čokoládky… Jeho bonus - pohľad naň vám vždy zaručene vyčarí úsmev na tvári :) Hľadajte TU.

13. Perfektné porcelánové zapichovacie náušničky, ktoré sa budú pod vianočným stromčekom krásne trblietať. Na výber máte štyri páry, ale ja vravím - na čo tie ťažké životné rozhodnutia? Berte všetky, sú skvelé, originálne, krásne a elegantné a berte ich TU.

14. Jeden za mňa, jeden za frajera, jeden za maminu, jeden za Blackieho… Nie sú tieto prstene s iniciálkami skvelé? Až túžim narodiť sa v modernej dobe a mať dve krstné mená. A byť pokrstená - extra iniciálka! Veľkosť si prispôsobíte, vyberte si to svoje pozlátené či postriebrené písmenko. Prstene s iniciálmi nájdete TU.

15. Túto knihu mám vo svojom book depository wishliste už niečo vyše roka. Ak ma nenakopne tento článok k jej kúpe, tak už asi nič. Atlasova vzpura od Ayn Rand. Must have.  Hľadajte a objednávajte TU.

TAK? VYBRALI STE SI?

12 komentárov:

  1. Handz dělá perfektní plakáty, minule jsem tam obdivoval ty s Vespou a karavanem =D

    Tak pohodové svátky přeju,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skvelé sú všetky, ja som mala problém vybrať do zoznamu len jeden…pravidelne na ne poškulujem ! :D
      Krásne sviatky aj tebe :))

      Odstrániť
  2. wow, aké krásne! ty si photoshop queen! :D <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! A ďakujem na dvakrát za tento krásny, úprimný kompliment! :D :-*

      Odstrániť
  3. wooow to sú perfektné vecičky :O všetky by som strašne rada našla pod stromčekom :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak stačí poslať tomu správnemu Ježiškovi ;) :D :D

      Odstrániť
  4. Zoznam pekných vecičiek, ktoré by som rada uvítala pod vianočným stromčekom už máš, takže ja len môžem čakať. :-) Ako vždy úsmevný a výborne spracovaný článok a tie tipy na darčeky nemajú chybu. Každý si tu musí niečo nájsť, excelentná inšpirácia!
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty si taká zlatá, ďakujem :) Som rada, že sa páči a presne, snáď si každý niečo nájde alebo sa inšpiruje :)

      Odstrániť
  5. Brala by som všetko všetkými desiatimi :3 Super inšpirácia

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, som rada, že sa páči a veru, aj ja mám svojich favoritov :D :))

      Odstrániť
  6. dobry zoznam veciciek,ale hlavne treba pohodu na vianoce ale to vies urcite :)
    www.donnaiveh.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pohodu treba v istej miere stále a celý rok, takže súhlasím :) a aj preto sa mi takáto možnosť výberu darčekov páči - sadneš si s čajíkom k počítaču, klikneš, objednáš, zaplatíš, hotovo :) žiadna tlačenka a vystresovaný ľudia :D

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D