sobota 25. júla 2015

Bashaland ♥ 5+1 ... in july

Pamätáte si ešte kategóriu 5 + 1 alebo Bashaland loves? Je to skôr spomienka pamätníkov, jedna z mojich obľúbených kategórií, ktorá tu dlho nebola a preto mi nedalo a rozhodla som sa ju po dlhom čase opäť oživiť. Ak neviete o čo ide - každý mesiac pozbieram koláž päť plus jedna krasotín (päť z celého sveta a plus jedna je vždy sashe), ktoré ma daný mesiac zaujali a pekne pokope vám ich predstavím, môžu to byť recepty, módne kúsky, knižky, hračky, filmy, jednoducho kúsok, na ktorý naďabím a zaujme ma natoľko, že sa oň chcem podeliť. Staršie koláže nájdete spolu TU a teraz sa pozrite, čo som ponachádzala tento mesiac!



1. Tento. Náramok. Jajajaj. Absolútne nádherný, podľa mňa, minimalistický, výrazný, elegantný, ležérny, pôjde ku všetkému. Ani neviem opísať, prečo ma tak zaujal, ale pravdou je, že sme si sadli hneď, ako sme sa zbadali. A keď našetrím, budeme si hľadieť do očí aj navzájom, nie len cez sklo monitoru. Počkaj na mňa, drahý.

2. A teraz z úplne iného súdka, tieto veselé letné hodinky. Odkedy som v Dánsku, je pravda, že sa mi viac páčia jednoduchosti, ale práve v tom mi príde ten vtip - ísť celá v jednoduchom (ala čierno-bielo-šedá) a do celého stylingu len tak prsknúť farebný doplnok, niečo ako tyrkysové lodičky, ružová kabelka alebo takéto originálne hodinky! Mňam. Dostanete ich v obchode Tiger a sú za lacný peniaz!

3. Milujem slnečné okuliare, doma na Slovensku mám asi desať kusov a v Dánsku asi päť. Je to jeden z doplnkov, ktoré by som dokupovala stále, aj keď ich už mám doma priveľa (ale túto vlastnosť ja mám aj s topánkami, šedými tričkami, lakmi na nechty a jedlom). Tieto zo stránky Quay Australia (kde majú, mimochodom, mnoho skvelých kúskov) mi prídu absolútne fantastické a neprehliadnuteľné a nebyť poštovného, už by boli moje!

4. Áno, nebudeme si klamať, spomenula som, že odkedy som tu tak ma opustili moje extravagantné fashion chúťky a brázdim si skôr na jednoduchej (= šedej, milujem šedú!) vlne, to ale neznamená, že z času na čas mi nepribudne. nezapáči sa alebo neskombinujem nejaký extrémik. A tak sa stalo, že ma oslovila táto fantastická infantilná kabelka v tvare krabice na mlieko fialkovo-lilavých odtieňov. Nie je skvelá? Našla som ju TU (a perfektná na leto je aj táto a táto kabelčička).

5. Tieto balerínky som si stihla kúpiť počas môjho super krátkeho (asi 48hodinového) pobytu na rodnej hrude minulý týždeň (takže týmto vám odkazujem, že ich ešte určite majú a utekajte pre ne!). Najprv ma zaujiali vzorom, potom tvarom, chvíľu som váhala, ale potom som vedela, že o stovky kilometrov ďalej by som si hlavu trieskala, keby som ich nemala, tak som kúpila. A dobre som urobila! Papučky sú z F&F, stoja 12 EUR a sú super pohodlné, úprimne sa priznám, že za posledný týždeň som v iných topánkach z domu nevyšla, dokonca som v nich aj cestovala (aha). Ak by ste ich nenašli vo vašom F&F, vždy je šanca si ich objednať!

+1 Na tohtomesačné plus jedna som vybrala grafiku Letné limonády od Trumade, pretože čo iné by v týchto horúčavach lepšie osviežilo? A inak odporúčam preklikať celú galériu, určite sa príjemne pousmejete, okrem rôznych nezbytností pre budúce nevesty a svadobčanov grafického charakteru, tu nájdete aj veselé printy slávnych, miest (New York, moja srdcovka) alebo aj niečo vhodné napríklad do kuchyne (mňa osobne veľmi pobavili Raňajky). Mňamka pre oči.

8 komentárov:

  1. Oooo, baleríny sú fajnové! Teším sa z návratu tejto rubriky :)

    Owl Heaven

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sú naozaj super, aj sa v nich perfektne chodí! Aj ja sa teším, toľko pekností po internete čo treba ukázať! :D

      Odstrániť
  2. mne sa najviac páči ten náramok, tiež som minimalistka a doplnky nenosim, ale tento je naozaj krásny :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nádherný však! a vieš čo, práve včera som videla v H&M veľmi podobný náhrdelník teda s podobným kamienkom, tiež bol krásny :)

      Odstrániť
  3. Ten náramek je super! škoda, že tady není ukázané, jak vypadá na ruce ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tu nie, ale keby si rozklikla odkaz, tak na etsy tieto foto ako dôkaz nájdeš :) a aby som urýchlila hľadanie, náramok vyzerá takto :
      https://img1.etsystatic.com/025/0/5406383/il_570xN.655933281_ho4f.jpg
      https://img1.etsystatic.com/026/0/5406383/il_570xN.655932363_4jdm.jpg

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D