štvrtok 24. januára 2013

DIY Sugar Lip scrub alebo mňam mňam cukrový peeling na pery

Zima je stará zákeráčka, ale keď vieme ako na ňu, môže byť skvelou spoločníčkou. Priznám sa, že tiež by som síce najradšej vytiahla moje kvetované šaty a prvýkrát sa poprechádzala v nových ružových balerínkach (aj vy tak milujete zľavy?), ale na to bude ešte času dosť. Treba si užiť to, čo máme dnes.
A keďže už vieme, do ktorej knižky sa začítať ak máme na sebe teplý farebný svetrík, čo takto odhaliť tajomstvo nádherných pier, ktoré budú doslova na zahryznutie? Hlavne keď milujete sladké (ako ja. Ale zase, ktorá žena nemiluje sladké? Dúfam, že neexistuješ!) tak mám pre vás dnes perfektný návod, inšpirovala som sa na jednom z mojich obľúbených blogov.

Dnes vám ukážem, ako si rýchlo a ľahko doma vyrobíte skvelý peeling na pery. Nielen, že budú pery po ňom mňam (no vážne! Najťažším krokom na celom návode je nechať peeling pôsobiť a nezjesť ho!), ale budú aj krásne hladké, čo asi v týchto zimách oceníme všetky.

Základnou surovinou je kokosový olej, ktorý odporúčam do každej domácnosti aspoň za kýblik! Kokosový olej je úžasný na hydratáciu, môžte si ho dať na vlasy, na pokožku, na pery a dokonca sa z neho dajú robiť aj mňamky v kuchyni! Naozaj zázračná vec, do ktorej sa oplatí investovať, ja som svoj kúpila v drogérii DM, ale dostanete ho kdekoľvek na internete, napr. TU (ak máte typy, napíšte mi ich, prosím, do komentárov a ja doplním do článku).


Potrebujeme:
  • kokosový olej
  • med
  • hnedý (trstinový) cukor
Kokosový olej obsahuje úžasné množstvo antioxidantov, ktoré vyživujú, med má zase výborné uzdravujúce vlastnosti, navyše nám celú masu pekne spojí. Na tento peeling budeme potrebovať kokosový olej v tuhšej konzistencii – nie príliš mäkký, ale nemal by byť problém doňho zaboriť lyžičku (ak by bol príliš tekutý, dajte ho na chvíľu do chladničky, ak je naopak príliš tuhý, vložte ho do nádobky s horúcou vodou).


Postup:

Zmiešajte jednu poctivú polievkovú lyžicu s lyžicou medu a miešajte, kým sa vám pekne spoja. Do zmiešanej masy prisypte dve kávové lyžičky cukru, ktorý výborne odstraňuje odumreté bunky, vďaka čomu budú vaše pery krásne hladké. Cukor by mal byť pekne obalený našou kokosovo-medovou masou. Na záver všetko dajte do pripravenej nádobky (čím krajšia, tým radšej ho budete používať! Mne poslúžila nádobka z Marks&Spencer, ktorá kedysi ukrývala malé čokoládky).


Použitie:

Peeling nanášajte na pery v malom množstve krúživými pohybmi asi 1-2 minúty (pery sa pekne prekrvia) a následne zotrite obrúskom namočeným vo vlažnej vode.
Peeling vám v chladničke vydrží až 2 týždne (ale ak ho raz vyskúšate uvidíte, že tak dlho nemá šancu vydržať, do týždňa ho spotrebujete).

Tak želám krásne pery dievčatá!

25 komentárov:

  1. vyzera to supis! obdivujem, ze na takto vecicky mas trpezlivost- ja sa radsej len pozeram.. ;)
    Tin.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, toto je ešte fajn a rýchlovka, zmiešajú sa tri veci a hotovo a skvelý výsledok. sú veci, kde aj mne praskajú nervy, hlavne keď sa pri niečom fakt snažím a ono z toho aj tak nakoniec nič nie je :))

      Odstrániť
  2. Božské, geniální...tomu nápadu říkám (co říkám, přímo hlasitě hulákám) ANOOO!
    Vidím, že malé Mikulášky (můžeme jim říkat i "Santové") jsi už vydlabala stejně jako já. Mám stejnou krabičku, jen si do ní zatím dávám špunty do uší...to je tak neromantické! Obsah brzy vyměním za domácí peeling, slibuju ;-). Ty jsi náš poklad. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme, malé (veľké, tmavé, biele, ... /ľubovoľne doplň/) čokoládky u mňa nikdy dlho nevydržia. Vivi, špunty do uší naozaj neznejú práve romanticky - ale domáci peeling, ten je sladký a voňavý... rýchlo vymeniť ;))

      Odstrániť
  3. Ha,dostala jsem se sem z blogu Vivi a Bashaland zaradim mezi svoje oblibence. Krasne misto! Kosovy olej miluji a tvuj typ vyzkousim. :)
    S.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juuu, to sa veľmi teším, ďakujem !! ♥ Vivi je zlatíčko ! :)

      Odstrániť
  4. vyzerá to...no úžasne nie,al zaujímavo,ale viem si predstaviť,aké super to je na perách :) ja som si vytvorila tiež scrub,síce taký obyčajný,klasický,extra ľahký,no a na pery ho veľmi ani nepoužívam,viac ho jem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lizzy, uznávam, že bohužiaľ krásny estetický vzhľad nie je práve silnou stránkou tohto peelingu... :DD ale tá chuť (ehm, nie, že by som chutnala) a vôňa to vyvážia :) Ty si aký scrub robila ? :) (áno, ja by som tento tiež najradšej zjedla :DD

      Odstrániť
    2. tento http://diytutorialslizzy.blogspot.sk/2012/05/homemade-pow-wow-scrub.html :))

      Odstrániť
    3. ten vyzerá super!! ale ten by som asi tiež celý zjedla :D :D

      Odstrániť
  5. Ahoj, s radostí jsem zavítala na Tvůj blog a s radostí budu chodit i dále ;) a ten peeling je super záležitost, hned dneska doma vyrábím :) Saloos kokosový olej používám přes týden a nemůžu si ho vynachválit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sa teším !! :) Vítam ťa a budem rada, ak zavítaš :) A na čo všetko ho používaš? Daj tip, ja som ho len teraz objavila (ale som nadšená :))

      Odstrániť
    2. No jednak na vaření-smažení a taky si tím natírám ruce a nehty :))) ono to má hrozně moc použití a nemůžu si kokosáček vynachválit!!!

      Odstrániť
  6. Ahoj Basho,
    když jsem viděla u Vivinky ten krásný pohled,
    který od tebe dostala, hned jsem se jukla
    na tvůj blog. Stejně jako děvčata z komentářů
    přede mnou, i já sem budu ráda pravidelně chodit.
    Peeling zítra udělám, ale chybí mi ta krásná krabička. :)
    Míša

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juu , ďakujem za krásny komentár Míša :) potešila si ma. Dúfam, že peeling sa podaril a keď nemáš krásnu krabičku, stačí si ju omalovať alebo olepiť podľa fantázie :))

      Odstrániť
  7. Tento si vyrábam tiež, ale takú moju úbohú variantu :D. Keďže mám zväčša spontánne nápady, tak mi doma niečo chýba. Čiže moja varianta sa skladá z medu a trstinového cukru. Jednoduché :D, minule som niekde videla, že je dobré si to nahriať :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No však to je tiež dobré , základ na peeling tam je! Ale to by som ja uřcite zjedla :D
      Nahriať môže byť, ale možno iba medovo-cukrový variant, lebo ten kokosový olej by sa roztiekol úplne :)

      Odstrániť
  8. máš překrásný blog a já jsem tvá nová follow! :))
    kristygoodwill.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Díky za tip ;) jak dlouho to vydrží?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne vydržal cca 2 týždne pri izbovej teplote, potom som ho dala schladiť a teraz drží opäť :)

      Odstrániť
  10. wau, toto je úplne perfektné!! smé dobré veci :) asi by som ho zjedla :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. to je tak sladké a roztomilé !!!:)ale asi ak yb som to nemala na očiach by som na to aj zabudla v tej chladničke :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D