utorok 2. júla 2013

Banana and Poppy Seed Cake Bars / Banánovo-makový koláčik

Ako Lucka vypátrala, naposledy sa koláč v Bashalande objavil v polovici júna a keď vezmeme do úvahy, že nám včera začal júl, tak je to dosť pohroma. Tak si dajme jeden chutný a nenáročný, také aké mám najradšej, keď sa len zmieša á a bé a vznikne z toho mňamózňák pochúťkový. Ako tu.
Nechutí to ako nič, čo si viete predstaviť, ani po maku, ani po banánoch, ani po ovsených vločkách. A pri tom tam všetko je. Medžik.

http://picasion.com/i/1V0sm/



Recept som našla TU. / Find the recipe in english HERE

Potrebujeme (na 12 väčších kúskov):

  • 2 banány
  • 50 g pomletého maku
  • 250 g bieleho jogurtu (nedajte sa oklamať srandami s nízkotučnými nápismi "low fat"! keď už chcete dbať na štíhlu líniu, vyberte si jogurt s čo najnižším podielom sacharidov, verte mi, je to oveľa chutnejšie, diétnejšie aj zdravšie)
  • 125 ml mlieka
  • 125 g ovsených vločiek
  • 125 g hnedého cukru
  • 100 g špaldovej múky
  • pol lyžičky prášku do pečiva
 BEFORE 
AFTER

Postup:

Super jednoduchý a rýchly. Rúru predhrejte na 200 °C. Jeden z banánov v miske roztlačte vidličkou, primiešajte cukor a mlieko. V inej miske zatiaľ zmiešajte múku s práškom do pečiva, vmiešajte ovsené vločky a mak. Vlejte banánovú zmes, poriadne premiešajte a primiešajte jogurt.
Zmes vlejte na plech (ja som použila takýto vyšší, vymastený a vysypaný múkou) a naukladajte kolieska banánov ako vidíte na obrázku (druhý banán si nakrájajte na 24 koliesok) - ideálne tak, aby vám 2 kolieska vytvorili jeden kus / tyčinku / zákusok / mls.
Dajte do rúry a pečte cca 20 minút. Keď koláčik vychladne, rozkrájajte na 12 kusov (alebo 24 menších kúskov! Tadá!

Moja porcia s bielym jogurtom a broskyňou, mňamózne !


Two weeks, no cake. I feel ashamed. Let's go back to normal with this super easy and yummy banana and poppy seed cake. It takes like two and half minutes to make it and it tastes like nothing you would expect. Highly recommended, I did not write the recipe in english, since the original version is written in english and it's pretty clear, just follow the magical "here" word. And the cake? Definitely worth trying! Enjoy! 

5 komentárov:

  1. Dobrá animace. :D Nedokážu si tu chuť představit, takže mi asi nezbyde nic jiného, než to prostě vyzkoušet. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je "how to" postup kde pribúdajú farbičky :D
      presne tak, správny prístup! :D

      Odstrániť
  2. vyzerá to tak neškodne, že človek toho môôže jesť a jeeesť :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D