piatok 16. mája 2014

Secondhandskirthandmadetshirt

Keď som sa pred pár dňami na FB pýtala, či viete, od koho je tričko, ktoré sa objaví v najbližšom poste, myslela som, že tieto moje múdre reči napíšem za pár hodín. Nie DNÍ. Ale všetci poznáme staré známe príslovie, Baša mieni, osud mení a tak sa ozývam teraz, radšej neskoro ako nikdy (ako povedala moja spolužiačka, ktorá došla v pondelok na test z "inventory management" a zistila, že nemá na počítači nainštalovaný program potrebný na spustenie a keď sa jej učiteľ spýtal na koľkých z jeho predchádzajúcich hodín bola, keďže program sa inštaloval na prvej hodine, odpovedala mu týmto múdrom). Ale dnes je v Dánsku krásny voľný deň, neviem, čo sa oslavuje, ale hlavne, že sa nevstáva. Včera večer som sa náhodne dostala k jednodňovej brigáde, doslova prebojovala, keďže som využila svoju poľskú kamošku a následne som v podstate miesto doslova vyfúkla jednej maďarke (aj taký malý upípanec ako ja sa v Dánsku naučí priebojnosti). Boli sme pomáhať s bufetom na jednom koncerte klasickej hudby (a teraz pozor, ak ma čítajú nejakí dôchodcovia, berte si príklad!) - koncert začínal večer o 8mej a pred začiatkom bol pre návštevníkov pripravený bufet ala švédske stoly - prídeš, naberieš, zješ, zopakuješ. Som si skoro istá, že nikto z cca 800 prítomných ľudí nemal menej ako 92 rokov a aj tak všetci prišli, najedli sa, poklebetili, popili, pokávičkovali a potom veselo vyrazili na koncert. Pevne verím, že aj ja budem v takom veku taká čiperka. Rovnako ako keď som si počas voľných dní privstala a už o 9tej bola v posilovni, trpkou smrťou umierajúc po prvých 13 sekundách na steperi, a nechápavo sledovala krúžok nadšených cca 70tničiek, ktoré si prišli zacvičiť. Posilovňa tu jednoducho ponúka zvýhodnené cvičenie pre seniorov, tak okrem mňa, mojej spolubývajúcej a troch hrubokrkáčov, bolo v posilke aj 14 dôchodcov rôzneho pohlavia a veku. Niektorí síce iba sedeli a kávičkovali, ale väčšina naozaj skúšala nejaké mašinky. To je potom ťažko sa mi vyhovoriť, že nechcem/nemôžem/nevládzem.
Okrem môjho blízkeho stretnutia so stovkami dánskych dôchodcov sa mi v uplynulom týždni podarilo úspešne zdolať test z dánštiny a prekonala som druhý modul zo šiestich (kto má skončený šiesty modul, môže ísť študovať vysokú po dánsky). Mne by zatiaľ stačilo rozumieť predavačkám, ale verím, že aj k tomu sa dostanem. Hygge. Tretí by som chcela stihnúť počas leta kým budem praxovať ak sa mi podarí. To by som však najprv nejakú prax musela mať, však áno a aj preto som sa odmlčala, lebo hľadám, vypisujem a vtieram sa kam sa dá, ale zatiaľ ma nikto nechce. Nie, ani ja tomu nerozumiem. Myslela som, že mne v podobe neplateného otroka nik neodolá, ale opak je pravdou. Tak mi držte palce, nech sa nado mnou nejaká sympatická dánska firmička zľutuje a prichýli ma na leto. 
Ešte som sa zabudla pochváliť, minulý týždeň, od piatku až do nedele som tiež bola pracovať, na veľkej Bo Concept konferencii (kde sa zúčastnili zástupcovia firmy z rôznych krajín), zase s jedlom (tieto brigády majú úžasnú výhodu, konečne sa tam po 2mesiacoch dobre navečeriam a ešte aj zadarmo), cez víkend som mala na starosti iba špinavé taniere a bufet, ale v piatok som sa ani neviem ako stala jednou z čašníčok pre skoro 600 ľudí, keď mala firma Bo Concept svoju veľkú parádnu párty a rozdávala ocenenia. Úspešne sa mi podarilo obliať jedného pána vínom (ale bielym, nuda) a nezhodiť nikomu na hlavu dva horúce ťažké taniere, keď som takto asi 20minút bez prestávky roznášala jedlo. Na záver dňa, keď nebolo už veľa čo robiť a čakala som na polnoc, aby som konečne mohla zdrhnúť a pritom pozorovala riaditeľov tancujúcich na stoloch, podarilo sa mi v dave objaviť tím zo slovenskej firmy - neviem, či som bola nadšená viac ja, že som v Dánsku objavila nejakú Slovač alebo oni, že ich v Dánsku obsluhovala Slovenka. :D Ešte posledná info a už končím, dnes som sa tak rozpísala, až sa bojím, že to nikto nedočíta - ako som sa zakecala s jedným Slovákom z tohto tímu, zistila som, že som objavila najväčšieho šťastlivca pod slnkom. Na otázku ako dlho robí vo firme mi odpovedal, že 3 dni a pred 5timi bol na pohovore. A potom sme spoločnými silami vypočítali, že v podstate dlhšie cestoval do Dánska na túto veľkú konferenciu a párty ako si odrobil. To je, čo? :D

Fotky mám ešte z domu, večná výhoda mať za najlepšiu kamarátku fotografku, to vás cvakne keď prídete na návštevu kým čakáte, kým zovrie voda na kávu! :D A bonusová rozfúkaná sukňa na FB ako darček.
Krásny víkend !






skirt secondhand shop | T-shirt ammyla (here or here) | shoes stolen from mum | clutch Accessorize | necklace gift | bracelets random + Accessorize + Lefties
Foto: Lucka (here + here)

10 komentárov:

  1. Take tricenko si prosiiiiiiiiiiiiiiim! Sladka si!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hľadaj u ammyly ! Ďakujeem pipi aká bola burza ??

      Odstrániť
    2. Atmosfera uzasna a aj nejaky maly zisk ;)

      Odstrániť
    3. Paráda, tak gratulujem !! ;)

      Odstrániť
  2. Geniálna sukňa! Vyzeráš výborne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som v Barcelone v sekáči ulovila, tak som sa z nej tešila :) Ďakujem krásne :)

      Odstrániť
  3. Neboj sa, dočítala som to. :-) Výborný článok až do detailov. Nevedela som, že Dáni sú takí aktívni v každom veku. Je to úžasné. Mimochodom, si veľmi milá v tom pozitívne naladenom outfite. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juhuu :) Ďakujem :) Veru, aj ja som bola prekvapená, ale je to super a inšpiratívne (aj v tomto veku, keď som lenivá a dúfam, že si na to spomeniem aj o 50 rokov :D )

      Odstrániť
  4. :D Basha a jej super funny príhody :D Náhodou.tých dôchodcov vo fitku ti celkom závidím, to je snád jediná spoločnosť, ktorá by ma od fitka neodradila :D:D
    Je obdivuhodné, ako sa nenecháš odradiť prvotnými neúspechmi pri hľadaní práce a aká si priebojná!
    Nie som si istá, či by som sa na to už nebola vyp*dla :D
    POčúvaj ma sem,ty opica!-sľúbila si sa mi tuším už pred mesiacov, že konečne vybehneme na kafe, koláč,whatever, ale je to s tebou márne :D ked na pár chvíľu postojíš v BA, pošli echo, pôjdeme na nejakú mňamku!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha áno ja viem a navyše je to dobrá motivácia, niet väčšej hanby ako 80tnička ktorá steperuje rýchlejšie ako ty ?D
      No musím Bernuš, musím mám prax povinnú, tak robím , čo môžem, však snáď pochopia, že toľko budem otravovať, kým nevyhrám :D lebo ver tomu, že už by som sa na to vybodla a vyprdla už asi aj ja :D
      Ja vieem kvetinka, ja vieem, som bola doma v apríli a to nejak nevydalo a najbližšie neviem kedy budem, v septembri? :-/ ale už sa polepším a echo vyšlem, čestné ružové !!!

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D