utorok 4. decembra 2012

DIY advent calendar

O vlastnoručnom adventnom kalendári pre môjho drahého som snívala snáď už od októbra. Mala som vymyslený dokonalý dizajnový kúsok, pri pohľade na ktorý by pravidelne každé ráno najprv odpadol..to, že naň mal obdivne hľadieť už od polovice novembra a odrátavať, kedy začne december, aby ho slávnostne otvoril, ani nehovorím...

Tak vám poviem... Basha mieni, vesmír mení. Kalendár dostal môj muž dnes, pri pohľade naňho určite odpadne, ale aké bude mať dôvody... Ale suma sumárum som spokojná, ako kalendár dopadol. Ak chcete aj vy niekoho prekvapiť vlastnoručným adventným kalendárom (napríklad do mikulášskej čižmičky!) inšpirujte sa mojim super jednoduchým návodom alebo niektorým z týchto 34 krásavcov.


Môj drahý ľúbi sladké, preto som mu pripravila malé sladké balíčky podľa receptu mojej momentálne najobľúbenejšej kuchárky Lorraine Pascale (nie je to práve najzdravší kúsok, ale ehm..veď idú Vianoce!). Jednoducho zmiešate všetky suroviny a vlejete ich do plechu vystlaného papierom na pečenie, ktorý ma cca 20 cm (mne dokonale poslúžili aj zapekacie misky) a necháte stuhnúť.


A potom je to v podstate veľmi jednoduché - stačí základ a písacia pomôcka (u mňa poslúžil starý kus plastu a gélové trblietkavé lepidlá, skvelé a jednoduché by boli napríklad aj kolíčky, ktorými by ste malé balíčky prichytili na špagát).


Keď moje "darčeky" stuhli (dala som im cca deň), pekne som ich podelila na 24 kúskov, zabalila do papiera na pečenie a previazala stužkou.


Hotovo! Stačí balíčky pozavesovať na náš kalendár, poukladať na tanier alebo pekne rozložiť na stole, aby ho všetci videli :)


PS. Aj Bashaland má skutočné Vianoce! Čo hovoríte na môj nový, aktuálny header? :)

13 komentárov:

  1. header je úžasný,ale priznám sa,najskôr som si to ni nevšimla,bola som zvedavá na diy kalendár :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem ! :D ja by som na to asi išla tak isto :))

      Odstrániť
  2. hahaha ten header, hahahahaha! :D perfiš! a ja mám kde kalendár? ehm ehm. :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. taký bašalandovský! :D chceš? dostaneš! ale tebe ho baliť nebudem, vieš, aký je to pre mňa výkon ! :D

      Odstrániť
    2. Mne stačí rovno celá tá nádoba, poradím si s tým :D

      Odstrániť
  3. Chtěla bych být tvůj muž a mít ten nejlepší slaďoučký adventní kalendář! To je nápad! ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Bashi a ještě něco. Tvůj nový header mě rozesmál a hned na to dovedl k nápadu, že u tebe strávím celé letošní Vánoce. Doufám, že máš z mého rozhodnutí radost :-). Stačí jen hojně napéct a přichystat mi dost prachových podušek. Budou to skvělé vánoční svátky! ♥
    :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D Vivi, kľudne, si vítaná! Stačí ak donesieš niektorý z obrázkov o ktorých si minule písala..ak prídeš, možno aj ten krb nakreslím! :D ♥

      Odstrániť
    2. Domluveno, Bashi, balím kufry ;-) A až je dobalím, dopiju horké mléko s medem (to na noc mlsám ráda), dočtu poslední stránku Deseti malých černoušků (už po stý, ale stejně mě vždycky překvapí) a nechám si zdát o našich společných Vánocích a nejkrásnějších Bashišperkách, které najdu letos pod stromečkem ;-).
      Vivi

      Odstrániť
  5. Takhle si vyhrát s adventným, to je super :)

    http://eliska-dvorakova.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár ♡ (len z tých negatívnych som smutná :D